fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Treći po redu The coklje fest održava se 10.srpnja 2021.

Pod pokroviteljstvom grada Otočca i TZ Otočac, The coklje fest 2021. u organizaciji Kulturne udruge za baštinu i stvaralaštvo Baštinica iz Otočca održava se ove godine po treći puta, u dolini Gacke – zelenoj oazi svježine u ove vruće ljetne dane.

Coklje su inače tradicionalna domaća obuća Gacke i Like koju su nosili naši stari, a danas svoju punu afirmaciju doživljavaju upravo prilagodbom modernim vremenima u kojima živimo. Osim folklornih društava našeg područja kojima su coklje sastavni dio narodne nošnje, u ovaj festival svojih su ruku djelo utkali mnogi pojedinci koji coklju vide i na neki drugi, moderniji način.

Ova manifestacija i izložbeno – prodajni festival suvenira i uporabnih predmeta etno prizvuka, nije samo promidžba tradicije i baštine na podlozi priče o coklji, već je to pokret za osnaživanje i buđenje bogatog kreativnog i poduzetničkog potencijala našeg Otočca, Gacke i Like.

Već treću godinu za redom okupljamo brojne lokalne OPG-ove i kreativce, proizvođače suvenira i predmeta koji čuvaju tradiciju, predstavljamo nove potencijale i talente, zabavljamo se uz tamburice, ali i gitare lokalnih bendova, uživamo u nastupu folklornih društava, za djecu organiziramo jahanje i kreativne radionice te jedni drugima dajemo bezuvjetnu podršku.

Uvod u sami festival održat će se 09. srpnja 2021. godine u 20 h u book cafe-u Paradiso u Otočcu. Autor knjige Otisci potkova Branko Blažina i vlasnica izdavačke kuće Beletra Sandra Pocrnić – Mlakar predstavljaju ovo zanimljivo djelo koje ukazuje na potrebu da naše selo progleda i postane svjesno obilja koje proizvodi i ljepote koja ga okružuje. Naša publika imati će priliku čuti istarska iskustva o oživljavanju sela te priču o Ninu z Barbana, koji je čvrsto vjerovao da seljak može biti gospodin. Tu večer promoviramo i jedan od najjačih ličkih brandova domaćih likera i rakija Stilanovu Liku iz Perušića a predstavljamo i bogati 20-godišnji rad čuvarice ognjišta Gacke i Like Dragice Rogić, voditeljice udruge Gačanka iz Otočca.

Pokažimo zajedno koliko su Gacka i Lika lijepe i bogate!

Pokažimo da su najveće bogatstvo ljudi! Poduzetni, kreativni, sposobni, entuzijastični, hrabri!

Osjećate li našu želju za boljim sutra, našu ideju o trudu, volji i stvaranju kao ključu o(p)stanka u kontinentalnom dijelu Lijepe naše? Pridružite nam se! Podržite nas medijskom objavom i vidimo se 10.srpnja 2021.od 18 h na 3. The coklje festu na glavnom trgu u Otočcu, Trgu dr. Dražena Bobinca uz napomenu svim izlagačima, sudionicima programa i posjetiteljima da je nužno pridržavanje svih epidemioloških mjera te ponašanje u skladu sa trenutnom situacijom.

Mali podsjetnik na prethodne godine:

Ovako je naš festival izgledao 2019. godine

https://likaclub.eu/foto-video-u-otoccu-odrzan-prvi-the-coklje-fest-posjetitelji-odusevljeni-odabran-i-najbecarac/

a 2020. godine održan je u virtualnom izdanju

https://www.samopozitivno.com/the-coklje-fest-otocac-2020-odrzan-virtualno/