fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Gorskom kotaru se nalazi divna farma s preslatkim ljamama koje će vas rado ugostiti!

Gotovo da i nema osobe koja može odoljeti izgledu i karakteru neodoljivih ljama i preslatkih alpaki – plemenitih životinjica čiji uzgoj u Europi postaje sve popularniji. I dok mnogi misle kako za upoznavanje ovih društvenih bića treba potegnuti na drugi kraj svijeta, Gorski kotar je postao dom skupini ljama koje su se, u društvu brojnih domaćih životinja, udomaćile na svom obiteljskom OPG-u!

U malom mjestu Lič, smještenom u općini Fužine, u samom srcu Gorskog kotara pronaći ćete Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo simbolična imena ”Zeleni san.” Iako je prvotna djelatnost gospodarstva bila isključivo stočarstvo, danas uzgajaju i bobičasto voće te uspješno posluju kao turistička djelatnost koju prepoznaje sve više ljudi. Na bogatom imanju Zelenog sna pronaći ćete izvornu zaštićenu pasminu krave Buše, brojne ovce, svinje, konje, ponije, magarce, razne vrste peradi te najslađe i prijateljski nastrojene- ljame! Ljame su, za razliku od alpaki, mnogo veće životinje, no jednako vole kontakt s ljudima i rado će se s vama pomaziti.

Zeleni san idealna je destinacija za sve one koji traže bijeg u prirodu i kratki odmor od užurbanog, svakodnevnog života. Uživajte u društvu i skladu brojnih životinja koje na ovoj farmi žive složno, sretno i slobodno, a usput kušajte i neke od najfinijih specijaliteta iz radnje ovog obiteljskog OPG-a.

Individualne posjete ovoj idiličnoj zelenoj farmi održavaju se subotom, nedjeljom i blagdanima dok su grupne posjete moguće samo po prethodnoj najavi. Pri posjetu ćete se upoznati s raznim vrstama biljaka, podružiti s životinjama, a imate mogućnost i obići nasade aronije te degustirati pregršt ukusnih, domaćih proizvoda. Više informacija o samom OPG-u potražite na službenoj stranici.

Izvor: Fashion.hr