fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U subotu José Carreras u pulskoj Areni

Jučer je u hotelu Park Plaza Histria u Puli na druženju s medijima poznati svjetski tenor, José Carreras, najavio svoj koncert u pulskoj Areni.Koncert je možda mala riječ za ovaj glazbeni spektakl u jedinstvenoj atmosferi pulske Arene. Ovo je možda posljednja prilika u Hrvatskoj za uživanje u prekrasnoj glazbi i bravurama vrhunskog glezbanika kao što svjetski tenor José Carreras.

Na konferenciji za medije gradonačelnik Pule g. Boris Miletić,  izrazio je veliko zadovoljstvo što Maestro Carreras već treći put boravi u Puli i još jednom je pozvao stanovnike, kao i posjetitelje Pule da dođu na ovaj humanitarni koncert kojem je glavna svrha prikupiti što više novaca za donacije dječjem odjelu KBC-a iz Rijeke i Centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule.

Gospodin Carreras izrazio je veliko zadovoljstvo već trećim boravkom u Puli rekavši da je to za njega velika privilegija te da ga jako veseli nastup s Orkestrom HNK Ivan pl. Zajc, poznatim dirigentom Davidom Gimenezom  te kolegicama glazbenicama Anom Rucner i Martinom Zadro. Naglasio je veliku važnost glazbe u liječenju, a njemu samom je glazba bila od velike pomoći jer djeluje iscjeljujuće, a dokaz benefitu glazbe je i činjenica da je muzikoterapija kao metoda liječenja sve popularnija.

Na pitanje je li različito pjevanje u kazalištu ili koncertnoj dvorani  ili na otvorenom, umjetnik kaže da za njega i nema velike razlike. Doduše u kazalištu je to autentičnije,  jer tu je i scenografija i kostimografija, no danas je ozvučenje toliko sofisticirano da vjerno prenosi i glasove umjetnika i sam doživljaj. Na koncertima na otvorenom obično sudjeluju ljudi koji nisu baš ljubitelji koncertnih dvorana, a ovako imaju priliku uživati u kvalitetnom zvuku.  Maestro je kao jezik na kojem najviše voli pjevati odabrao talijanski i španjolski, a treći jezik kojeg bi odabrao bio bi ruski jer ti jezici imaju mnogo vokala koji su vrlo ekspresivni, a više od nastupa s Tri tenora nedostaje mu Luciano Pavarotti koji je bio vodeći svjetski umjetnik i prije svega dobar čovjek.

Na kraju je organizator zahvalio Arenaturistu Pula koji se nesebično uključio u akciju, gradonačelniku Pule na ustupljenoj Areni  te Bina Istri koji su sa svojim partnerima financijski stali iza koncerta i prikupili donaciju kao i svima ostalim tvrtkama i osobama koje su svojim donacijama pridonijele ovom humanitarnom koncertu.

Više informacija potražite na www.carrerasupuli.com, a redovite informacije vezane uz koncert pratite na službenoj facebookovoj stranici Jose Carreras u Puli.

Izvor: www.hrturizam.hr