fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Vinkovcima imaju i online vrtić – tete svakodnevno snimaju videa, vježbaju, djeci čitaju i pričaju priče

Unatoč pandemiji virusa, zatvaranju škola i vrtića, javnih ustanova i svih društvenih događanja, najmlađi Vinkovčani i dalje mogu svakoga dana gledati svoje tete odgajateljice iz gradskog Dječjeg vrtića Vinkovci, te s njima provoditi vrijeme u igri, zabavi i rješavanju zadataka.

Na inicijativu ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci Suzane Zidar, s radom je naime započeo online vrtić za predškolsku djecu, pa se na Facebook stranici Online Dječji vrtić Vinkovci svakodnevno od 10.00 do 10.30 emitira program putem kratkih video klipova.

‘Iako su u izolaciji, svakoga dana odgajateljice pripremaju različite aktivnosti i zanimljive sadržaje za najmlađe, snimaju kratke kućne videe koji se emitiraju na ovoj Facebook stranici. Odaziv je super, roditelji zadovoljni, a djeca izrazito sretna jer vide osobe s kojima su provodila veći dio dana prije pandemije. Možda ćemo našim primjerom potaknuti i druge gradove da se održimo kao zajednica i prebrodimo ovo doba pandemije, samoizolacije, straha i neizvjesnosti’, kažu nam u gradskoj upravi.

Kako donosi Glas Slavonije, video sadržaji koje tete iz vrtića svakodnevno emitiraju su sačinjeni od tjelesnih aktivnosti, dramskih aktivnosti, likovno-kreativnih aktivnosti, matematičkih aktivnosti, glazbenih aktivnosti, pričanja i čitanja priča je postala naša svakodnevnica.

‘Posebno nas veseli što je u javnosti ideja o ovakvom načinu rada i djelovanja na daljinu jako lijepo prihvaćena. Na svakodnevnoj razini bilježimo lijepe i ugodne komentare, uključujući veliki broj dijeljenja, lajkova i pregleda (oko 20.000 tisuća), te nas sve to dodatno motivira i ohrabruje za daljnji rad, da sve ovo što radimo-dobro radimo i da tako nastavimo u budućnosti’, rekla je za Glas Slavonije Ljubica Jukić, administrator stranice Online DV Vinkovci i odgajateljica u Dječjem vrtiću Stribor.

Ravnateljica Suzana Zidar rekla je da  je ovom inicijativom željela pomoći predškolskoj djeci, kako bi im uljepšali boravak u kući:

‘Vjerujem da će svatko uspjeti pronaći nešto za sebe  i na taj način “skratiti” vrijeme  u novonastaloj situaciji. Mislimo na sve vas, čuvajte se i vjerujem  da se ubrzo vidimo u našim vrtićima’, rekla je Suzana Zidar.

Izvor: Gradonacelnik.hr