fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Valamar će isplatiti božićnice svim sezonskim radnicima

Hotelijerska tvrtka Valamar Riviera isplatit će božićnice svim sezonskim radnicima u ovoj godini, s tim da će njezina visina ovisiti o broju mjeseci rada u kompaniji. Rezultat je to pregovora između Valamara i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije

Tako će 1.568 radnika ostvariti pravo na božićnicu u iznosu od 1.700 kuna (300 kuna više u odnosu na prethodnu godinu); 1.216 radnika ostvarit će božićnicu u iznosu od 1.400 kuna, a 845 radnika koji do sada nikada nisu ostvarili božićnicu ostvarit će 400 odnosno 600 kuna.

U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije ocjenjuju rezultat ovih pregovora kao velik, značajniji i pravedniji iskorak u nagrađivanju radnika putem božićnice, i to svih onih radnika, stalnih i sezonskih koji su svojim radom doprinijeli tome da Valamar Riviera ostvari rekordne rezultate.

‘Uvjereni smo da će božićnica, ali i ostala materijalna prava koje radnici Valamar Riviere ostvaruju (u kolovozu isplaćena jednokratna nagrada u iznosu od 300,00 kuna neto svim radnicima koji su radili u srpnju, a u listopadu isplaćen je i regres za godišnji odmor u iznosu od 52,00 kune po danu godišnjeg odmora), biti dodatni motiv i stimulans prije svega sezonskim radnicima da se ponovno vrate u Valamar Rivieru, ali i svim radnicima da iduće godine ponovno ostvare rekordne rezultate’, istaknuli su iz sindikata.

Podsjećaju da će se radnicima Valamar Riviere dodatno povećati plaća od 1. 12. 2016. za dva posto što je rezultat pregovora iz travnja ove godine, a da će već početkom iduće godine započeti pregovori o cijeni rada u 2017. godini.

Izvor: Tportal.hr Foto: Valmar.com