fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Veliki inozemni interes za hrvatskom animiranom serijom “Mišo i Robin”

Zahvaljujući hrvatskoj nezavisnoj produkcijskoj kući Recircle Hrvatska nakon dugih 20 godina napokon ima uspješnu animiranu seriju za djecu “Mišo i Robin”, koja je pobudila zanimanje jakih ‘igrača’ na inozemnom tržištu…

Dvadesetak godina od posljednje produkcije animirane serije za djecu u Hrvatskoj, tim kreativaca okupljen u produkcijskoj kući Recircle prijavio se na natječaj za dječji program Hrvatske radiotelevizije i proizveo animiranu seriju “Mišo i Robin” u 2D tehnici.

Serija je nastala po predlošku iOS aplikacije za djecu “Adventures of Choro and Robin”, a prikazuje se od rujna ove godine na drugom programu HRT-a u sklopu magazina za djecu Juhuhu.

Produkcijsku kuću Recircle osnovali su 2009. Denis Valentić, kreativni direktor, illustrator i scenarist, i Minja Miljana Dragičević, CEO i producentica. Danas Recircle čini tim specijaliziran za animaciju, ilustraciju i dizajn aplikacija, među kojima su posebno zapažene one za djecu.

Autori “Miše i Robina” dizajneri su i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti, a uz njih kreativni tim čine koscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesmice Srđan Gulić Gul, londonska skladateljica Ana Roman i nevelika ekipa sjajnih mladih animatora. Glasove junacima posudili su Ana Vilenica, Krsto Bošnjak i Marko Jelić, a pripovjedačica je Jelena Buljan.

Producentica serije je Miljana Dragičević. Miljana, ili kako je svi zovu, Minja, često pohađa radionice, konferencije i sajmove za animirane serije, pa je projekte u razvoju, kao i seriju “Mišo i Robin” prezentirala brojnim svjetskom broadcasterima, od kojih su interes za seriju pokazale poznate svjetske TV kuće poput Cbeebies (BBC), Disney, CNC, Televisia, TVO, Tele Quebec, Radio Canada i druge, te brojni distributeri.

BBC-ev Cbeebies zainteresiran je za otkup serije, no potrebno je napraviti još 22 epizode uz postojećih 30, jer su standardi animiranih serija u svijetu 52 petominutne epizode.

Osim “Miše i Robina”, Recircle je trenutno u predprodukciji animirane serije “Mali Tko Tko”, koja se također razvija iz aplikacije za djecu. Recircle i njegov “Mali Tko Tko“ također su privukli pažnju BBC-evog Cbeebies, ali i nagrađivanog engleskog pisca Simona Rolpha, čija se serija “Wussywat the Clumsy Cat” trenutno prikazuje na Cbeebies. Simon Rolph na ovom projektu preuzima ulogu glavnog pisca serije, a u koprodukciju uključit će se njegov Big Fat Studio.