fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vinkovci: S gimnazijskih prozora večeras pjeva 200 pjevača

Uz koncerte četvrtkom, vinkovački ljubitelji glazbe zacijelo će na svoje doći u subotu navečer kada će na velikoj impozantnoj pozornici koju će te večeri činiti osvjetljeni prozori zgrade vinkovačke gimnazije Antuna Matije Reljkovića nastaloj krajem 19. stoljeća, nastupiti veliki zbor srednjoškolaca i osnovaca od 200 pjevača uz pratnju dva orkestra – ukupno 250 sudionika.

Bit će to istinski spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci, može pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje stara vinkovačka gradska jezgra, najavljuju organizatori ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima.

„Po treći puta organiziramo Veliki božićni koncert na gimnazijskim prozorima i naši sugrađani su ga oduševljeno primili, pa se nadamo da će ljubitelji glazbe uživati u subotu navečer. Na osvjetljenim prozorima Gimnazije, ali i dolje, uz zgradu i pozornicu, nastupit će zborovi Gimnazije Antuna Matije Reljkovića i zbor Srednje glazbene škole Josipa Runjanina, zborovi osnovnih škola Vladimira Nazora i Bartola Kašića iz Vinkovaca, Ane Katarine Zrinski iz Retkovaca i Ivane Brlić Mažuranić iz Andrijaševaca uz glazbenu pratnju Gradskog puhačkog orkestra Vinkovci i Harmonikaškog orkestra Glazbene škole Josipa Runjanina”, kaže Mario Banožić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam, organizator Velikog božićnog koncerta.

Ne sumnjamo da će i ovogodišnji Veliki božićni koncert privući u pješačku zonu mnoštvo Vinkovčana i njihovih gostiju i da će svi uživati u glazbi koju će izvesti mladi glazbenici. Na programu su duhovne, božićne pjesme i obrade klasika.

Izvor: Press032.com