fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vili Bassanese proglašen najboljim gradonačelnikom središnje i jugoistočne Europe!

Službeno je – Vili Bassanese, gradonačelnik Grada Umaga, proglašen je najboljim gradonačelnikom srednje i jugoistočne Europe.

U organizaciji direkcije Europske nezavisne agencije za područje srednje i jugoistočne Europe, a u okviru izbora u kategoriji „Europski Najgradonačelnik“ koji se održao 4. srpnja u Sarajevu, međunarodni je žiri odlučio da je ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade gradonačelnik grada Umaga, Vili Bassanese koji već 10 godina uspješno upravlja gradom.

Nagrada se dodjeljuje na prijedlog međunarodnih i uvaženih tvrtki, komora, udruženja i pojedinaca, a podržana je od pojedinačnih državnih struktura te članova žirija iz zemalja regije. Kako je naglašeno na svečanoj dodjeli, međunarodna komisija na čelu s predsjednikom Viborom Milićem, koji je ujedno predsjednik uprave kompanije „Holding Zepter“ iz Varšave, prilikom odabira primjenjuje precizne i konkretne kriterije na temelju dosadašnjih rezultata rada, ostvarenih projekata te uspjeha na raznim društvenim poljima.

„Grad Umag je u posljednjih 10 godina napravio ogromne iskorake po pitanju komunalne infrastrukture, gospodarske, socijalne i društvene politike te je proglašen najboljim u Hrvatskoj po pitanju obrazovanja i demografije, politike mladih i socijalne politike. Umag je za svoj rad dobio niz priznanja, od sporta, gospodarstva pa sve do opće kvalitete života. Napredak i rezultate koji je Grad Umag postigao u posljednjih 10 godina, predstavljaju potvrdu da gradovi mogu samostalno pokrenuti razvoj i biti svijetli primjer gospodarskog, ekonomskog i društvenog rasta, što predstavlja izniman uspjeh samo po sebi. To je potvrda kvalitetnog rada cijelog tima Grada Umaga, na čelu s gradonačelnikom.“ istaknuo je predsjednik komisije.

Vidno raspoloženom gradonačelniku Bassaneseu je pritom uručena Kristalna statua i Zlatna plaketa „Europski Najgradonačelnik“. Riječ je o vrlo prestižnoj nagradi koju je g. Bassanese naslijedio od prošlogodišnjeg pobjednika, gradonačelnika Graza.

„Zaista sam uzbuđen, ali ujedno sretan i ponosan na osvojenoj nagradi, a koja predstavlja potvrdu da sam na pravom putu. No, moj je uspjeh usko vezan uz rad cijelog mog tima, bez kojeg svega toga ne bi bilo. Rezultati rada su vidljivi i na korist su zajednice te mojih sugrađana, stoga ovu nagradu posvećujem prvenstveno njima, mojim dragim Umažankama i Umažanima.“ naglasio je Bassanese.

„S istim žarom nastavit ću graditi Umag po mjeri čovjeka, grad u kojem je ugodno i sigurno živjeti te u kojem vrijede iste mogućnosti za sve, od rođenja do aktivnih umirovljeničkih dana. Ako želimo uspjeti u životu, moramo izaći iz komforne zone te imati hrabrost vlastite ideje i ideale pretočiti u stvarnost. Zajedno sa svojim timom i uz svoje sugrađane, ja sam to uspio, i na tome sam iznimno ponosan.“ zaključio je gradonačelnik te od srca zahvalio svima onima koji su prepoznali njegov rad, pritom najavivši da nagrada predstavlja dodatan poticaj za daljnji rad i razvoj umaške zajednice.

Izvor: Grad Umag