fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vinkovci: Učenicima putnicima od sada mogućnost on-line produljenja pokaznih karata

Kako bi u aktualnoj pandemiji korona virusa olakšali učenicima putnicima, a time ujedno i preventivno utjecali na sprječavanje širenja zaraze među mlađim sugrađanima, iz Grada Vinkovaca izvijestili su učenike i učenice iz Vinkovaca i prigradskog naselja Mirkovci koji idu u srednje škole u Vinkovcima i za to koriste mjesečnu učeničku kartu, za gradski prijevoz, kako za njeno produljenje trajanja ubuduće ne trebaju dolaziti na blagajnu Poleta.

S obzirom da Grad Vinkovci sufinancira plaćanje učeničke karte, na raspolaganju im je online način produljenja karata- pokaza.

-Učeničke karte bit će produljene do prvog školskog radnog dana u mjesecu – poručili su i informirali o novoj epidemiološkoj mjeri izlaska ususret đacima iz Grada.

Prema ugovoru Grad Vinkovaca i Poleta svi srednjoškolci s područja grada imaju pravo na besplatan gradski prijevoz, tako da će Grad financirati mjesečnu kartu u iznosu 150 kuna, dok će u isto vrijeme Polet odobriti popust za preostalih 70 kuna.

Nisu zaboravljeni ni srednjoškolci s područja Vinkovaca koji pohađaju srednje škole u okolnim mjestima.

Grad sufinancira prijevoz i njima, na način da mjesečnu kartu država financira sa 75 posto pune cijene putne karte, roditelji izdvajaju po sto kuna mjesečno, dok preostali iznos podjednako, s po 50 posto, sufinanciraju Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija. (Grad Vinkovci/PL)