fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Voditelj emisije Financijalac Toni Milun dobitnik nagrade Akademije Zagrebačke burze

Voditelj emisije Financijalac Hrvatske radiotelevizije (HRT) Toni Milun dobitnik je nagrade Akademije Zagrebačke burze za izniman doprinos izobrazbi o tržištu kapitala za 2016. godinu, koja mu je uručena danas, 9. prosinca, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu.

U obrazloženju nagrade navodi se kako je „Toni Milun napravio veliki korak u pokušaju da temeljna znanja, kao što su matematička, približi svima kojima su ta znanja potrebna, a osobito mladima“. Desetominutna emisija Financijalac koja se emitira na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) široj javnosti na vrlo pristupačan i zanimljiv način objašnjava složene financijske pojmove kao što su mirovinski stup, kamata, inflacija, životno osiguranje i ostalo.

Ovaj poznati matematičar dosad je objavio gotovo dvije tisuće videoisječaka koje je dao na raspolaganje javnosti i u kojima objašnjava matematičke pojmove i rješava zadatke. S televizijskom novinarkom Anitom Cvetnić osmislio je seriju Financijalac za Hrvatsku radioteleviziju.

Zahvalan sam što je Hrvatska radiotelevizija prepoznala važnost financijskoga obrazovanja i što smo se zajedno upustili u ovu avanturu financijskoga opismenjavanja svih građana. Posebno bih zahvalio Aniti Cvetnić, koja je nositeljica cijeloga projekta, te urednicama Snježani Samac i Tončici Čeljuski, koje su nas usmjeravale i vodile kroz projekt te nam davale korisne savjete. Nagradu smatram vrijednim poticajem za daljnji rad i još zanimljivije emisije , izjavio je voditelj emisije Financijalac Toni Milun.

 Danas se jako važno dobro informirati o svim financijskim transakcijama, biti svoj matematičar nije jednostavno, još manje donositi valjane odluke u bankarskome svijetu. Zato je važno promicati financijsku pismenost u običnih ljudi. To nam je bio imperativ! Zadovoljni smo što Financijalac ima očito velikoga odjeka u javnosti te je priznanje Toniju Milunu ujedno i priznanje Hrvatskoj radioteleviziji kao javnomu medijskom servisu , ističe urednica Financijalca Snježana Samac. 

Hrvatska radiotelevizija dosad je emitirala 35 nastavaka Financijalca u kojima su obrađeni pojmovi povezani s financijama i tržištem kapitala, a u pripremi je i novih 20 nastavaka o primjeni ekonomije u svakodnevnome životu.

Ova nagrada priznanje je i Četvrtomu programu Hrvatske televizije, najmlađemu HRT-ovu televizijskom programu koji upravo u ovome mjesecu obilježava svoj četvrti rođendan. Važnost je financijske izobrazbe hrvatskih građana u vremenima kredita, minusa i kamata velika i stoga smo kao javni medijski servis ponosni na emisiju koja na pristupačan način obrađuje tako važne teme. Toni Milun je vrhunski matematičar, ali i iznimno darovit za televiziju  i ima punu uredničku podršku za nastavak ovoga sjajnoga projekta , izjavila vršiteljica dužnosti glavnoga urednika Četvrtoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) Tončica Čeljuska.

Emisija Financijalac emitira se na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) svakoga utorka od 9.35, reprizira nedjeljom od 8.50, a dostupna je i na multimedijskoj usluzi HRTi.

Izvor: HRT.HR Foto: Ponos Hrvatske