fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vukovarskim osnovnoškolcima uz besplatne udžbenike i bilježnice i besplatna preobuća

Sukladno planiranim proračunskim sredstvima, Grad Vukovar je za školsku 2017./2018.godinu osigurao 1455 besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola na području grada. Uz udžbenike, učenici će, kao prošle, i ove godine dobiti besplatne bilježnice, a sukladno ranije uvedenoj inicijativi, koju su prihvatile i još neke jedinice lokalne uprave, vukovarski će učenici kao preobuću nositi popularne borovske starstasice, što će im također financijski osigurati Grad Vukovar. Najavljeno je to na današnjoj medijskoj konferenciji u vukovarskoh gradskoj upravi.

Dobre vijesti za roditelje vukovarskih osnovnoškolaca. I ove školske godine dobit će svojevrsno financijsko olakšanje u vidu besplatnih udžbenika i bilježnica za svoje osnovnoškolce. Riječ je o 1455 udžbenika i 2117 kompleta bilježnic. Bilježnice će i ove godine biti s prepoznatljivim vukovarskim motivima, poput Dunava i vodotornja, ali i s prepoznatljivim događajima čiji je domaćin bio Vukovar, kao što je primjerice Sinjska alka. “Na ovaj način htjeli smo pobuditi ljubav vukovarske djece prema svom gradu”, kaže gradonačelnik Ivan Penava. Na bilježnicama vukovarski motivi, za preobuću vukovarski modeli. Naime, grad Vukovar je krenuo s ranije najavljenom inicijativom – osnovnoškolci će za preobuću nositi popularne borovske startasice.

Za učenike od prvog do četvrtog razreda osigurane su cvičke s elastičnom trakom, a za učenike od petog do osmog razreda patike, za što je grad ukupno izdvojio 204 000 kuna. “Ove godine škole su ukazale potrebu za nešto više osnovnoškolaca, prijavljeno je za 103 učenika više, prema tome 2117 učenika će dobiti sve navedeno”, ističe Ana Živanović, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Vukovara. Iz Grada ističu da su ponosni što su smanjili financijske izdatke roditeljima vukovarskih osnovnoškolaca, a sveukupno, Grad Vukovar je za ove izdatke iz proračuna izdvojio 434 000 kuna.

Izvor: Vinkovacka TV