fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vukovarsko-srijemska županija i Muzej vučedolske kulture finalisti prestižne europske nagrade

Upravni odjel za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije prijavio je Muzej vučedolske kulture za prestižnu europsku nagradu ‘Destination of Sustainable Cultural Tourism’ Awards 2022 (Destinacija održivog kulturnog turizma 2022.). European Cultural Tourism Network (ECTN), sa sjedištem u Bruxellesu, organizator i inicijator ove nagrade, uvrstili su Muzej vučedolske kulture u krug najužih finalista.

Nagrada se dodjeljuje destinacijama kulturnog turizma koje su polučile iznimne rezultate u unaprjeđenju doživljaja posjetitelja, istodobno poštujući tradicije s naglaskom na lokalne zajednice. Fokus ovogodišnje konferencije biti će na ponovnom pokretanju europskog turizma nakon pandemije kroz kulturno nasljeđe i digitalizaciju.

Nagrada je koncipirana u iznimno širokom rasponu a kao prijavitelji prihvatljive su sve turističke destinacije u Europi – nacionalne, regionalne, lokalne te sve vrste turističkih i kulturnih ustanova i organizacija. Tim više je ulazak Muzeja vučedolske kulture u najuže finaliste još veći uspjeh.

Sama ceremonija dodjele nagrada ove godine će se održati u Hrvatskoj, na Krku, 20. listopada, što je objavljeno i na službenim stranicama Europske unije:

https://europa.eu/youth/year-of-youth/activities/364_en

Izvor: Novosti.hr
Foto: Pixabay