fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Za dječji osmijeh u Bogdanovcima

U Bogdanovcima je svečano otvoreno moderno dječje igralište koje nosi ime „Crvenkapa“, prema heroju obrane mjesta Žarku Manjkasu-Crvenkapi, nedavno ekshumiranom u Marincima, gdje je poginuo spašavajući civile, zajedno sa svojim suborcima.

„Ime Crvenkapa asocira na lik iz bajki, ali također to je ime heroja obrane Bogdanovaca koje je poginuo ’91. godine. Dečko iz Dubrave koji je došao braniti naše mjesto i herojski Vukovar.

Ovo je samo mali znak pažnje koji dajemo našim braniteljima, a siguran sam kako im je dječji osmijeh koji se već čuje na igralištu najveća zahvala“ – istaknuo je načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun. Prigodnom programu otvorenja igrališta prisustvovali su brojni branitelji Bogdanovaca, a kao posebna gošća nazočila je i Lyliane Fournier, majka Jean-Michela Fourniera, koja je bila posebno dirnuta ovom gestom, dok je igralište otvorio Niko Vidmar, rođak pokojnog Žarka Manjkasa Crvenkape. „

Sanjam ovakve susrete, posebno one ispunjene dječjim osmjehom. Treba uvijek raditi na dobru, a nema većeg dobra od onoga kojeg učinimo za djecu.“ – izjavio je ratni zapovjednik obrane Bogdanovaca Ivan Matković-Lasta. Unatoč kišnom poslijepodnevu, mali Bogdanovčani su nestrpljivo isprobali sprave pokazujući kako je ova investicija u mladost najbolji put da dječji osmjeh odzvanja diljem Slavonije.

Tekst, ton i foto – Siniša Đurić