fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Žene!

Za sve prijateljice, cure, poznanice za sve te divne žene koje znam ili koje ču upoznati pišem ovaj tekst. Baš sve one koje sam navela sve su posebne na svoj način, svaku od njih sam upoznala kroz neko određeno razdoblje života, a za one koje ću tek upoznati sigurna sam da su baš takve. Sve su to žene koje ostavljaju trag u životu. Zasigurno se pitate kakve su to posebne žene i kako su me se baš sve mogle dojmiti? One su hrabrost i ljepota one su osmjeh i suza one su jednostavno posebne žene i baš zato ih i pamtim. Neke od njih su vesele i razdragane poneke su mrzovoljne i ljute, a za neke vam ni ne mogu reći kakve su, one su jednostavno ljepotice.

Piše: Petra Perinović/Samopozitivno.com

Ne mislim pritom na njihov fizički izgled jer nije naglasak na tome a, ljepota ovih žena dolazi u svim veličinama i oblicima. Našlo se tu brineta, plavuša i crnki, matematičarki, konobarica, medicinskih sestara, prosvjetnih djelatnica, službenica, pomoraca… Mogla bih nabrajati u ne dogled. Svima njima je bar nekad rečeno kako neće uspjeti baš zato što su žene, ne računajući koliko inata, znanja i vrlina može imati jedna žena kada odluči dati najviše od sebe. Pritom nije važno radi li se o nekoj visokoj poziciji na poslu, majčinstvu ili pokretanju vlastitog posla. Važno je jedino da su uspjele ili će uspjeti jer svaka od njih ima tu moć.

Imam veliku sreću da sam okružena prekrasnim curama koje punim plućima prkosno žele pokazati svaki puta iz nova da mogu napraviti još više nego što se misli da mogu. Divne su to cure koje svojim volonterskim radom već sada grade svoje profile, grade ono što će postati i ostati kroz čitav život. Kada vidite toliku snagu volje i predanosti napuni se čovjek inspiracijom i shvatiš da nema mjesta sumnji. Žene su doista najsnažnija biča koja poznajem. Ponekad ranjive i plašljive ali ujedno snažne i neustrašive. Nemojte zato drage moje nikada povjerovati ako vas budu uvjeravali u neuspjeh. Možete biti sve ono što poželite, a ako vas put ipak navede na neke druge staze ja čvrsto vjerujem kao čete uspjeti. Dobile smo od života dar koji moramo iskoristiti kako najbolje znamo. Dobile smo priliku da budemo žene i zato drage moje budite dobre jedne prema drugima.

Pokušajte samo naslutiti koliko toga možemo napraviti držeći stranu jedna drugoj.