fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Agro uzlet općina Vrbanja i Bošnjaci

Prijavite se na Agro uzlet općine Vrbanja i Bošnjaci 8. rujna 2016 koje će se održati na Trgu dr. Franje Tuđmana 1, Vrbanja

Agro uzlet je jedinstveni projekt u Hrvatskoj koji pomaže malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i vlasnicima OPG-a  napredovati na domaćem tržištu i učiniti ih konkurentnima na izvoznim tržištima. Nakon protokolarnog dijela događanja predviđene su tri „agro“ edukacije koje će poljoprivrednicima pomoći u brendiranju, zaštiti, promociji i prodaji njihovih proizvoda.

Na predavanju „Zadružni proizvodi i brendiranje hrvatskog proizvoda“ koje će održati Ilda Stanojević, ravnateljica  Hrvatskog centra za zadružnog poduzetništva i Danijela Grizelj, savjetnica za odnose s javnošću Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo sudionicima će se prezentirati projekt Hrvatski zadružni proizvod, po kojem će svi autohtoni i izvorno hrvatski zadružni proizvod,  nositi licenciranu oznaku COOP. To će biti svojevrstan uzlet domaćih proizvoda iz radionice zadružnog poduzetništva, koje će se brendirati u Hrvatskoj i svijetu.

Gđa. Marija Cerjak, stručnjakinja za marketing u poljoprivredi s Agronomskog fakulteta u Zagrebu održati će predavanje „Zaštiti poljoprivrednih proizvoda“. Naime, jedan od načina povećanja konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda je i korištenje oznaka kvalitete u koje spadaju i zemljopisne oznake. Tijekom predavanja govorit će se o tržišnim trendovima i potrebi za označavanjem poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Polaznici će se upoznati s vrstama oznaka, pri čemu će se poseban naglasak staviti na zakonom definirane zemljopisne oznake  (oznaku izvornosti, oznaku zemljopisnog podrijetla). Prikazat će se procedura zaštite zemljopisnim oznakama kao i prednosti i nedostaci takve zaštite.

Na drugom predavanju gđe. Cernjak  „Poljoprivredni marketing“, sudionicima će objasniti kako poboljšati prodaju poljoprivrednih proizvoda. Cilj predavanja je upoznati polaznike s osnovama marketinga i njegovim posebnostima u poljoprivredi. Predavanje će uz primjere iz poljoprivredne prakse obuhvatiti cjeline poput definiranja marketinške strategije, analize okruženja, odabira ciljnog tržišta te  elemenata marketinškog spleta (proizvoda, cijene, distribucije i promocija).

Tijekom 2016. godine, Poslovni uzlet će se održati u 30 gradova diljem Hrvatske, kroz besplatne edukacije, namijenjene svima koji žele biti u korak s novostima iz poslovnog svijeta. Poduzetnici iz različitih dijelova Hrvatske imat će priliku naučiti i usvojiti različita znanja i vještine specifične za njihovo podneblje, kroz brojne primjere iz svakodnevnog života, interaktivne radionice, a najviše za sklapanje novih poslovnih poznanstva i razmjenu iskustva.

Osim toga, predstavit će se i niz uspješnih poduzeća koji godinama ostvaruju rast poslovanja te konkuriraju na inozemnim tržištima. Sve to i mnogo više možete saznati na besplatnim edukacijama Poslovnog uzleta.

Iako je ulaz besplatan, zbog ograničenog broja mjesta nužno je napraviti online prijavu.

Prijavite se i unaprijedite svoje znanje!

Lokacija:

Trg dr.Franje Tuđmana 1, Vrbanja

Program

Program besplatnih edukacija pogledajte na linku.

Kontakt:

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 021 i  na e-mail
poslovni-uzlet@poslovni.hr.