fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Američki poslovni anđeli uložili 1,6 milijuna dolara u hrvatski startup

Grupa američkih poslovnih anđela okupljenih oko Launchpad Venturea uložila je 1,6 milijuna dolara u hrvatski startup Repsly. Ostali investitori koji su financijski podržali Repsly su LaunchCapital, Hub Angels, SideCar Angels i Companyon.

Investiciju će Repsly, koji je razvio mobilni CRM za terenske radnike, iskoristiti kako bi pojačao svoj tim u SAD-u i pripremio se za ekspanziju. Kao prvi korak startup je za savjetnika uprave doveo Woodyja Bensona, partnera u LaunchCapitalu.

Benson kaže da se u vrijeme dok se trgovina mijenja brže nego ikad Repsly našao u jedinstvenoj situaciji da pomogne brendovima u skupljanju i analizi podataka s terena kako bi mogli donijeti kvalitetne poslovne odluke.

“Uzbudljivo je biti uključen u razvoj kompanije u tako ranoj fazi razvoja, posebno onoj koja je tako čvrsto predana paradigmi konzumeriziranog korporativnog softvera”, kaže Benson.
Repsly je objavio da je u tri godine udvostručio prihod i da je početkom godine počeo operativno pozitivno poslovati. Hrvatski startup navodi da sada ima tisuću tvrtki korisnika u 70 država. Prije dva mjeseca je u Zagrebu osnivač i direktor Repslyja Marko Kovač na najvećem domaćem sajmu poslova Job Fairu svojim potencijalnim zaposlenicima u cijelosti razotkrio poslovanje.
Naveo je da je startup rasti počeo 2013.

Godinu kasnije bili su na pola milijuna dolara prihoda. U 2015. su skočili na milijun. “Prihodi koje sam prikazao čine 80 posto naših ukupnih prihoda i predstavljaju naš uspjeh koji smo ostvarili kroz kanal online prodaje. Nama je želja rasti dalje istim tempom. No, nije isto rasti s milijun na dva i s četiri na osam. To traži drugačiji pristup tako da je ovo što sad radimo zapravo priprema momčadi za iduću sezonu”, kaže Kovač.

Dodaje da očekuje da će održati postojeći tempo rasta tijekom iduće tri godine, a potencijalno i više. To mu je cilj zbog investitora.

Repsly je dioničko društvo u kojem udjele ima 91 suvlasnik među kojima su članovi Hrvatske mreže poslovnih anđela poput Saše Cvetojevića, američki VC fondovi poput LaunchPad Venturea i First Beveragea te osnivači i zaposlenici.

Replsy je do sada primio dvije runde investicije. Prvu od 1,4 milijuna dolara sredinom 2014. godine. Drugu od milijun dolara sredinom 2015. godine.

Prema planu, ovu će godinu Repsly zaključiti s prihodom od gotovo pet milijuna dolara. Broj zaposlenih pak planira povećati do kraja godine s postojećih 35 za još desetak.