fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Beyoncé održala emotivan govor o svom gay ujaku i podržala cijelu LGBTQ zajednicu

Jay-Z i Beyoncé su primili nagradu Vanguard na 30. dodjeli Annual GLAAD Media Award. Radi se o dodjeli koju organizira neprofitna organizacija GLAAD koju vode medijski radnici pripadnici LGBTQIA zajednice. Vanguard nagrada je ona koja se dodjeljuje osobama koje nisu gay, ali su na neki način pridonijele cijeloj LGBTQIA zajednici.

Nakon što su primili nagradu, Jay-Z je prvo zahvalio svojoj majci Gloriji Carter koja je otvoreno gay i koja mu je dopustila da ispriča njezinu priču u pjesmi “Smile” koju je objavio 2017. godine, a i sama je dobila GLAAD nagradu prošle godine. Nakon toga je riječ preuzela Beyoncé koja je u emotivnom govoru odlučila zahvaliti svom gay ujaku koji je preminuo nakon komplikacija koje mu je uzrokovao HIV.

“Želim posvetiti ovu nagradu svom ujaku Johnnyju, najsjajnijem gay muškarcu kojeg sam poznavala, koji je pomogao odgojiti mene i moju sestru”, rekla je. “On je živio svoju istinu. Bio je hrabar i bez kompromisa u vremenu kad ga ova zemlja nije prihvaćala. Svjedočiti njegovoj borbi s HIV-om bilo je jedno od najbolnijih iskustava koje sam proživjela. Nadam se da je njegova borba pomogla otvoriti puteve za druge mlade ljudi koji sada mogu živjeti slobodno. LGBTQIA prava su ljudska prava.”

Foto: Screenshot