fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Bivši čelnik Coca Cole za 100 milijuna kuna uređuje kampove i naselja u Njivicama

Hoteli Njivice, turistička tvrtka koju je u procesu predstečajne nagodbe prošle godine preuzeo američki investitor John Richard Alm, poznat kao bivši čelnik Coca Cole, ulaze u investicijski ciklus vrijedan 100 milijuna kuna, potvrdio je Zvonimir Tudorović, predsjednik uprave Hotela Njivice za Poslovni dnevnik, pohvalivši se sjajnom sezonom 2016.

Kako je poznato, prošlog proljeća John R. Alm postao je vlasnik 90,5 posto udjela u društvima Finvest Corp i Hotelima Njivice, što je bio rezultat dugotrajnih pregovora s bivšim većinskim vlasnikom Marijanom Filipovićem, kao i većinom ključnih vjerovnika obaju društava u sklopu predstečajne nagodbe.

Tudorović pojašnjava da će se 60 posto investicije realizirati za sezonu 2017. a ostalo za sezonu 2018.

Ulaganja obuhvaćaju dovršetak uređenja kampa gdje planiramo izgradnju 160 modernih parcela za kampiranje, centralnog parka s animacijskim centrom i bazenima te dječjim igralištima.

Također, izgradit će se nova moderna recepcije, uređen ulaz u kamp sa parkirnim mjestima, šetnica kroz kamp s komercijalnim sadržajima, a u planu je i uređenje velike terase hotela Beli kamik, te restorana i lobby bara.

“Usto, čeka nas i adaptacija postojećih 20 bungalova u apartmanskom naselju Flora u male samostojeće vile, uređenje cosy bara na obali te preuređenje i otvaranje a la carte restorana na nekadašnjoj lokaciji Plave Terase”, ispričao nam je Tudorović.

Prvi dio ulaganja bit će gotov do proljeća sljedeće godine. Kamp će i dalje imati kapacitet 2600 osoba, hotel Beli Kamik 800 kreveta, hotel Jadran 500, a ville Flora moći će primiti 320 gostiju. Kamp će podići kvalitetu na 4 zvjezdice koje bi trebale imati i vile, dok hoteli za sada ostaju na 3 zvjezdice.

Hoteli Njivice u prošloj su godini ostvarili prihod od gotovo 67 milijuna kuna, uz ostvarenu dobit od 6,2 milijuna kuna.

Tudorović tvrdi kako su rezultati u ovoj godini izvrsni. “Do sad smo ostvarili rast prihoda od 9 posto, što je plod ne samo ulaganja u pripremu sezone, već i ranijih ulaganja koja prate naš rad od 2011. godine, a bila su usmjerena na potpunu izmjenu našeg proizvoda u segmentu kampinga, optimizaciju i poboljšanje našeg proizvoda u segmentu hotelijerstva i ugostiteljstva”, kaže predsjednik uprave, uz napomenu da kompanija svake godine ulaže u obrazovanje kadrova.

“Zanimljivo je da je društvo Hoteli Njivice 2010. godine imalo 4 osobe među zaposlenima s visokom stručnom spremom, dok danas imamo 17 visokoobrazovanih ljudi u našem timu. Upravo ta kompletna izmjena strukture zaposlenih dovela je do rezultata kakve danas imamo, a to je porast kvalitete našeg proizvoda, a u konačnici i u porast prihoda sa 41 milijuna kuna u 2010. godini na današnjih 71 milijuna kuna, koliko je ostvareno u 2016.”, zaključuje Tudorović.

Izvor: Poslovni.hr