fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Bračni par ostao bez posla pa otvorio hostel u Gundulićevoj

Ponosno kažu kako je jedan val gostiju već prošao i sad čekaju nove

Da su Osječani itekako motivirani za rad i inovativni kad je u pitanju pokretanje vlastita posla dokazuje i bračni par Budimičić. Nakon što su oboje ostali bez posla u jednoj osiguravajućoj kući, razmišljali su što raditi, kako zaraditi i pritom ići ukorak s vremenom.

Rodila se ideja o otvaranju hostela i četiri mjeseca poslije “Street” je otvorio vrata gostima Osijeka. Drugi je kat zgrade u Gundulićevoj 5 postao moderno uređen i atraktivan prostor s nizom zanimljivih detalja i pravim europskim štihom. Iskoristivši poticaje za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, 37-godišnja Jelena i godinu dana mlađi Vedran bacili su se na posao i sad su spremni za goste. Ponosno kažu kako je jedan val gostiju već prošao i sad čekaju nove.

Sedam trokrevetnih soba

– Najprije smo vidjeli prostor, a onda dobili ideju što bismo otvorili. Iako u Osijeku postoje još dva hostela, to nas nije obeshrabrilo, nego smo odlučili gostima ponuditi svoju viziju udobnog smještaja za prihvatljivu cijenu. Uredili smo sedam trokrevetnih soba u kojima svaki od tri ormara ima svoj ključ, noćne ormariće i lampe, kao i mušku i žensku kupaonicu. Zadovoljni smo kako smo udahnuli život tom prostoru. Očekujemo da će gosti biti ne samo studenti nego i poslovni ljudi i profesori na seminarima, a u dogovoru smo i o smještaju sudionika skorašnjeg Svjetskog kupa u gimnastici. Drago nam je i što nas je Turistička zajednica Grada Osijeka već uvrstila u turističku ponudu – kaže Jelena Budimičić.

Prvo noćenje – 130 kuna

Dodaje kako je cijena prvog noćenja 130 kuna, a daljnjih nešto niža, te kako će biti omogućeni i drugi popusti za duža noćenja te za noćenje grupe. Također, planiraju uvrstiti u ponudu i najam bicikala te još neke novitete.

– Iako nam je novac za samozapošljavanje sjeo na račun tek sad kad smo gotovi s uređenjem, vjerujemo u svoj poslovni uspjeh. Nismo mogli ni željeli sjediti prekriženih ruku, posebice stoga što smo oboje ostali bez posla, a imamo dvoje djece – ističe Jelena Budimičić.

Izvor: www.glas-slavonije.hr | Marija MIHELIĆ