fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Budući pravnici osmislili punjač mobitela za kafiće

Pripremaju prve isporuke, pregovaraju s nekoliko velikih igrača u Hrvatskoj, spremaju se u BiH i Sloveniju.

Emil Živković i Domagoj Krakan, dvojac iz zagrebačkog startupa SO-BOX, osmislio je inovativan punjač za ugostiteljstvo.

Njihov startup aktivan je dvije godine, a nakon godinu dana rada na projektu tržištu su predstavili proizvod SO-BOX. Na ideju su, kažu, došli iz potrebe jer je danas gotovo nemoguće da prođe radni dan, a da konobari u kafićima ne dobiju barem jedan upit gdje se nalazi utičnica za punjenje mobitela.

Praktični detalji 
“SO-BOX je prvi europski punjač za ugostiteljstvo i široku primjenu. Riječ je o kutijici koja funkcionira kao držač za cjenik te istodobno osigurava punjenje svih vrsta mobitela i tableta. U ovoj inovaciji vidimo velik potencijal. Samo u Hrvatskoj, naime, ima više od 20.000 ugostiteljskih objekata, a ovaj naš proizvod odlično se može uklopiti u baš svaki ugostiteljski objekt. Osim toga, takav proizvod uistinu je potreban i koristan, pritom ne zauzima mnogo mjesta, ne može se ukrasti, a posebno vodimo računa o tome da i najsitniji detalj bude savršeno sjedinjen u cjelokupnu koncepciju kafića”, objašnjavaju Emil Živković i Domagoj Krakan.

Novi prototip 
Tvrde kako je put od ideje do finalne realizacije bio vrlo zahtjevan jer su u projekt ušli kao potpuni laici, no trudom i upornošću uspjeli su samostalno napraviti proizvod kakav su planirali. “Ljudima je najzanimljivije kako su dvojica pravnika koji su završila srednju ekonomsku školu uspjeli napraviti proizvod koji je zapravo karakterističan za studenta FER-a ili neke elektrotehničke škole. Naš najveći adut je taj što se u potpunosti prilagođavamo zahtjevima kupca. Ne nudimo, naime, svima isti proizvod već projektiramo proizvod prema željama. Upravo radimo na prototipu koji će u potpunosti biti drukčiji i posebniji od sadašnjeg modela”, otkrivaju Živković i Krakan.

SO-BOX su počeli prodavati nedavno, a za Hrvatsku, BiH i Sloveniju su još u sustavu prednarudžbi i dogovora te pripremaju prve isporuke inovativnih punjača. “Trenutno smo u pregovorima s nekoliko velikih tvrtki na našem tržištu, a pregovaramo i u susjednoj Bosni i Hercegovini te Sloveniji. Imamo velike planove za budućnost, tiču se razvoja i prodaje te razvoja novih mogućnosti i tehnologija za unapređenje proizvoda”, pohvalili su se Živković i Krakan.