fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Booking za veći dio srpnja zaustavljen, kolovoz odlično popunjen, a u rujnu više od 90 posto kapaciteta je već bukirano

Prvi srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve veće ljetne smjene turista kojih je znatno više u dolasku, doznaje se u turističkim uredima.

Vikend je najavio dobru sliku početka turističkog ljeta, kazao je direktor makarskog Turističkig ureda Tonči Lalić, a to su jutros potvrdili i u turističkim uredima Tučepa, Baške Vode i Brela.

Direktor Hotela Makarska Bepica Srzić zadovoljan šestomjesečnim učinkom, izvijestio je da je booking za veći dio srpnja zaustavljen, kolovoz odlično popunjen, a u rujnu više od 90 posto kapaciteta je već bukirano.
O dobrom početku ljeta izvješćuju i u ostalim hotelskim kućama na Primorju koje ugošćuju oko 12 tisuća gostiju, a večina hotelijera, za nastavak ljetovanja, preporučuje prethodnu rezervaciju smještaja.
Kod privatnih kućevlasnika i u autokampovima na Makarskoj rivijeri gdje se odmara oko 13.000 turista, ima dovoljno slobodnih mjesta i rezervacija smještaja nije potrebna.
Zbog prve veće ljetne smjene gostiju promet je znatno pojačan na državnoj cesti D8 gdje se vozi u kraćim isprekidanim kolonama ali bez zasatoja i ograničenja.
Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u drugoj dopodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za otok Brač pa je petnaestak vozila s putnicima ostalo čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.
Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj je 30-ak minuta do sat vremena, doznaje se u ispostavi Jatrolinije u Drveniku. Autobusi stižu u Makarsku uglavnom dobro popunjeni i s malim zakašnjenjem, a slobodnih mjesta ima za sve putne pravce.

Izvor: www.poslovni.hr | Foto: Zoran Grizelj/Vecernji list