fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Crossover je novi zagrebački festival kojem se veselimo

Zagreb dobiva novi međunarodni glazbeni festival, Crossover Festival Zagreb. Radi se o jedinstvenom petodnevnom događaju u samom središtu grada, parku Ribnjak. Crossover Festival Zagreb dovodi niz zanimljivih glazbenika iz cijeloga svijeta. Nove kulture, novi glazbeni stilovi i potpuno drukčiji program čekaju posjetitelje od 26. do 30. srpnja. Prvo izdanje Crossover Festivala u Zagreb dovodi tako fantastičnu paletu glazbenika.

Francuski jazz pijanist Cédric Hanriot, koji je svirao na Grammyjemov vjenčanom albumu Diane Reeves, dolazi u pratnji suvremenog jazz Groovematictrija. Publika će imati prilike uživati i u nastupu benda Maurizio Presidente, u sastavu hvaljenih glazbenika iz Portugala, Francuske i Njemačke koji uspješno miješaju žanrove i ritmove specifične za njihove kulture s naglaskom na gipsy jazz.

Iz susjedne Srbije dolazi Lady Jelena čiji su singlovi poput “Nikola” i “Watermelon love” već dobro poznati domaćoj publici, baš kao i oni benda s Kosova, Gipsy Groove, koji su već postali velika europska atrakcija. Pozornicu će s njima dijeliti i afrički bend KairaKela čiji zarazni ritmovi sve tjeraj na plesni podij, ali i mnogi drugi. Naime, svakog dana će se održavati dva do tri koncerta, a u međuvremenu za sjajnu glazbenu kulisu pobrinut će se vrhunski DJ-evi. Crossover Festival Zagreb, osim glazbenog programa, ponudit će i zanimljivu gastronomsku ponudu. Ukusnih zalogaja i ledenog osvježenja neće nedostajati! Festival će trajati od srijede 26. srpnja do nedjelje, 30. srpnja. U srijedu, četvrtak i petak, radno vrijeme je od 17 sati do ponoći, dok će za vikend festival svoja vrata otvoriti već u podne. Ulaz je slobodan.