fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dodijeljene nagrade i priznanja Poslovne izvrsnosti u turizmu

Ove godine, po prvi put su dodijeljene nagrade u novoj kategoriji ‘Inovativni projekt u turizmu- atrakcija godine’.

Već tradicionalno Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja dodijelili su nagrade 5. prosinca 2016. godine u Wellness Hotelu Aurora djelatnicima koji su svojim doprinosom u 2016. godini pridonijeli razvoju turizma u destinaciji. Priznanja su dodijeljena i objektima s najboljim rezultatima u sklopu akcije ‘Tajni gost na Lošinju- mjerenje kvalitete usluge’, istaknutim objektima u anketi o zadovoljstvu ‘Turizam na Lošinju 2016.’, autorima ovogodišnjih originalnih lošinjskih suvenira te autorima proizvoda i usluga inspiriranih Apoksiomenom i antikom, najljepšim vrtovima i okućnicama u sklopu akcije ‘Lošinjski cvijet’.

Ove godine, po prvi put su dodijeljene nagrade u novoj kategoriji Inovativni projekt u turizmu- atrakcija godine: Muzeju Apoksiomena za kulturnu atrakciju godine i Tematskom vidikovcu Providenca za inovativni projekt u turizmu, koji su svojim inovativnim proizvodima, uslugama i projektima na određeni način doprinjeli turističkom iskustvu u destinaciji.

U sklopu akcije ‘Lošinjski cvijet’ na temelju glasova građana, predsjednica Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Ana Kučić uručila je priznanja Ani Probojčević, Renati Škarić, Ivanu Martinoviću, Katici Strallhofer, Florini Jerolimić, Oskaru Koharoviću, Anki Rukonić, Milici Batistić, Johnu Belanichu i Danici Mužić koje su svojim trudom pridonijele ljepšem izgledu ulice i cjelokupnog mjesta.

Već se desetu godinu zaredom s ciljem promocije i poticanja inicijative za kvalitetnim osmišljavanjem izrade autohtonih suvenira provodi odabir originalnih lošinjskih suvenira, a pet nagrađena autora ovogodišnjih originalnih lošinjskih suvenira su Sonja Gulam, Čazim Mehmeti, Ana Slaviček, Sandra Nicolich i Petrica Podda.

Također, u želji za predstavljanjem Lošinja kao destinacije koja i danas njeguje mnogobrojne vrijednosti njegovane u antici te sukladno povratku veličanstvene statute i otvorenju Muzeja Apoksiomena, u sklopu projekta ‘Apoksiomen na otoku vitalnosti’, čak 11 proizvoda i i usluga inspiriranih Apoksiomenom i antikom izradilo je 15 nagrađenih autora: Mirta Lozančić, Nenad Starčić, Robert Malnar, Saneli obrt (Sandra Nicholich), Sonja Gulam, Nevenka i Igor Zlatkov, Samovar tea shop, Pčelarstvo Dragoslavić, RUTA-wool & design (Vesna Jakić) – Proizvodi od vune, Keramički studio Čarobnjak (Čazim Mehmeti), Blue Gold j.d.o.o (Martina Blažić), Mary’s Sweets (Mary Novosel), Studio za njegu lica i tijela Iuvena Iuvena (Željka Ketterer), Drita i Ursula Mužić i Marina Kajkara.

Izvor: Poslovni.hr