Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dubrovnik na stranicama britanskih novina s 20 milijuna čitatelja – ‘Čudo vrijedno samoizolacije’

Promocija Dubrovnika se nastavlja na ključnim emitivnim tržištima.
U prestižnom britanskom listu The Telegraph, koji ima 20-ak milijuna čitatelja mjesečno objavljen je članak o Dubrovniku autorice Mary Novakovich, koja je tu boravila u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, glavnog ureda HTZ-a, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Mljeta.
Od 15. do 22. kolovoza britanska freelance novinarka hrvatskog porijekla Mary Novakovich, vrsna poznavateljica hrvatske obale, koja piše za prestižne britanske magazine, kao što su The Guardian, Conde Nast Traveller, The Telegraph, the Independent i Daily Mail, u pratnji fotografa Adama Batterbee pripremala je članak o Dubrovniku i Mljetu za prestižni The Telegraph.
U pozitivnom članku o Dubrovniku novinarka poziva Britance da posjete i osjete prazniji Dubrovnik nego inače, Dubrovnik kakav je nekad bio, “čudo vrijedno čak i samoizolacije na povratku doma.”
-Telegraph, jedan od vodećih britanskih medija objavio je članak o Dubrovniku u kojem ističu sve ljepote našeg Grada. Posljednjih par mjeseci velik broj vodećih svjetskih medija ističe Dubrovnik kao Grad koji vrijedi posjetiti pa čak i u vremenu karantene. Uvjeren sam kako su upravo ovakvi članci veliki zalog za sezonu 2021. od koje svi mi puno očekujemo- napisao je i komentirao na Facebooku Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.
(Grad Dubrovnik/RTL)