fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Dukat započeo sadnju 10.000 sadnica stabala s Hrvatskim šumama

U mladoj šumi nedaleko Velike Gorice Dukatovi su zaposlenici posadili 1.000 sadnica hrasta lužnjaka

Dukat je, u suradnji s Hrvatskim šumama, započeo sadnju 10.000 sadnica stabala najavljenu krajem prošle godine. U akciji pošumljavanja 50-ak Dukatovih zaposlenika posadilo je 1.000 sadnica hrasta lužnjaka u mladoj šumi u Turopoljskom Lugu nedaleko Velike Gorice, na površini od 4.000 m2.

Veliki projekt pošumljavanja tvrtka organizira u suradnji s Hrvatskim šumama koje su, osim na ovom, partner Dukatu i na obrazovnom ekoprojektu „Dukatići čuvaju šume i prirodu“.

„U našem svakodnevnom radu kontaktiramo i surađujemo s lokalnim zajednicama, udrugama, poduzećima i školama s ciljem promicanja i podizanja svijesti kod svih građana o važnosti i značenju šuma. Šume znače život i zato Hrvatske šume uvijek podupiru i podržavaju svaku inicijativu u tom smjeru. Zahvaljujemo Dukatu na projektu koji je tematski vezan za šume. Zasigurno smo ovom prilikom zajedno doprinijeli očuvanju naših šuma te barem malo smanjili negativan utjecaj klimatskih promjena“, izjavio je u povodu Dukatova korporativnog projekta pošumljavanja Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.

Ova je velika inicijativa pokrenuta s ciljem obnavljanja hrvatskog šumskoga fonda i dio je desete obljetnice projekta „VOLIM MLIJEKO!“. Tako iz više od 7.300 pristiglih likovnih radova inspiriranih zelenim plućima Zemlje niče prava šuma te Dukat na simboličan i društveno-odgovoran način obilježava jubilarno izdanje projekta.

Uz hrast lužnjak u šumi kod Turpolja, u prvoj polovici travnja još će 9.000 sadnica bukve biti posađeno u Gorskom kotaru, u šumi stradaloj najezdom potkornjaka kod Vrbovskog, na površini od 45.000 m2.

„Kao vodeća i najdugovječnija mljekara u zemlji posvećena odgovornom poslovanju, svjesni smo svoje odgovornosti prema okolišu i poduzimamo konkretne korake u njegovoj zaštiti. Ponosan sam što su naši zaposlenici prepoznali ovu inicijativu i uključivanjem u pošumljavanje potvrdili da svatko od nas može dati svoj doprinos u borbi s klimatskim promjenama. Zeleni tepih pokriva gotovo 50 posto površine naše zemlje i ovom akcijom, jednom od najvećih pojedinačnih korporativnih akcija pošumljavanja u Hrvatskoj, želimo direktno doprinijeti njegovom očuvanju“, izjavio je u povodu početka pošumljavanja Duško Glišić, direktor Dukata.

Projekt pošumljavanja nije prva inicijativa koju Dukat provodi s ciljem zaštite okoliša i u kojoj sudjeluju zaposlenici. Već devet godina u sklopu Zelene čistke Dukatovi volonteri čiste ilegalna odlagališta otpada u Zagrebu, Bjelovaru i Karlovcu. Od nedavno Dukat provodi i projekt kružnog gospodarstva kojim se otpadna višeslojna kartonska ambalaža nastala tijekom proizvodnje upotrebljava za proizvodnju toaletnih ručnika, papira i njihovih držača koje koriste zaposlenici u prostorima tvrtke.