fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Đurđevac pun turista! Grad pomaže iznajmljivačima, bogata ponuda privlači goste iz cijeloga svijeta

U ovotjednoj emisiji Podravskog radija Gradske teme gostovali su gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković te su govorili o razvoju turizma.  Bogata turistička ponuda, rekli su, u grad privlači turiste iz cijeloga svijeta.

Grad Đurđevac pun je turista, a naš fokus je upravo na djeci koji su naši najbolji promotori. U Đurđevac dolaze turisti iz cijeloga svijeta no ipak u dolascima prednjače domaći turisti –rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Upravo sada, i početkom idućeg mjeseca u gradu će boraviti preko 6.000 najmlađih posjetitelja. Prepoznati su po odličnoj organizaciji sportskih manifestacija, team bildinga tvrtki, isto tako i kroz organiozaciju državnih natjecanja iz raznoraznih školskih predmeta. Gradski hostel se ubrzano puni višednevnim dolascima, postavljeni cilj i želja su zadržati popunjenost preko ljeta organizacijom škola u prirodi i raznovrsnih kampova.

Cilj je i da se poveća broj jednodnevnih izleta čime će se uvelike pomoći i svim privatnim iznajmljivačima;

-Ono što bi mi htjeli napraviti i narednom radoblju je da i formalno potpišemo dogovoreni sporazum s Maticom umirovljenika Republike Hrvatske, te u jednom posebnom aranžmanu s njima i turističkim agencijama osiguramo stalnu prisutnost jednodnevnih izleta s noćenjem, na koji odlaze umirovljenici s niza destinacija u našoj zemlji i smatramo da ćemo na taj način pomoći sve koji su u turizam investirali. Napravit ćemo model difuznog hotela. Unutar našeg hostela će biti prijava i odjava svih dolazaka, taj model je primjenjen u jednoj istarskoj općini i funkcionira jako, a mi ćemo biti drugi u RJ koji će tim putem nastojati poduprijeti sve one koji imaju smještajne kapacitete da rade svaki dan -rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, naglasivši veliki turistički potencijal ne samo Grada, nego i susjednih općina.

Emisiju možete pogledati i na  Youtube kanalu Podravskog radija. (Grad Đurđevac/PL)