fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Google objedinjuje usluge u Google Cloud

Gotovo svi od nas redovito koristimo Google servise. Dakako, postoje i oni koji vjeruju u teorije zavjere, pa bježe glavom bez obzira već na spomen riječi Google.

Bilo kako bilo, zamisliti svakodnevicu mnogih od nas danas je apsolutno nemoguće bez velikana internet scene. To nimalo ne čudi jer Google nudi rješenje za gotovo svaki vaš problem, a dodatan mamac tome je i što je sve besplatno.

Besplatnih kvalitetnih alata nemamo puno, pa je stoga svako nastojanje Googlea da poboljša svoju uslugu od velikog značaja. Ovih dana procurile su informacije kako će Google krenuti u objedinjavanje velikog djela svojih servisa pod zajednički naziv Google Cloud. DO sada Google nije išao u tom smjeru, pa je ova vijest pomalo iznenađujuća za mnoge.

Pod okriljem Google Cloud naziva mogli bi se tako naći mnogi servisi koje koristimo gotovo svakodnevno. Biti će tu Google Docs, Google Sheets, Google Slides, Gmail, Chromebooks, Google Maps for Work, itd. Svi će ti servisi biti spojeni u jedno okrilje koje je Google čisto instinktivno odlučio nazvati Google Cloud. Od značajnijih promjena vrijedi spomenuti kako će Apps for Work promijeniti ime u G Suite. Ono što na kraju svega ostaje za razmotriti jest da li Google zaista samo mijenja imena i objedinjuje svoje usluge, ili možemo očekivati i neke druge poteze kada jednom ovi servisi postanu paket nazvan Google Cloud?