fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Gordana iz Zagreba krenula u hrabar pothvat

Kreneš od raznih tečajeva i radionica prirodne kozmetike te kuhanja kremica za sebe. Onda te prijatelji i rodbina vuku za ruku da skuhaš i njima. Usput prošire i dobar glas pa kreneš kuhati i za druge. Shvatiš ubrzo da ti se ne isplati kupovati male količine biljnog ulja jer je preskupo i da je veća količina isplativija. Kad već imaš tolike količine, onda shvatiš da imaš možda i previše pa se kreneš rekla­mirati, i istovremeno brendirati, putem društvenih mreža. A onda u jednom trenutku odlučiš da se želiš baviti time ozbiljno i svoj posao ‘legalizirati’.

Tako nekako, otkrivaju nam ljubitelji prirodne kozmetike, zvuči put mnogih proizvođača te kozmetike koji su odlučili svoj proizvod prodavati na tržištu. Jedna od takvih je doktorica za biljke Gordana Gorinšek, magistra inženjerka fitomedicine, vlasnica brenda Aromatični kutak iza kojeg stoje proizvodi za njegu lica, tijela i kose bazirani na prirodnim i organskim sastojcima. Ona je svoje prve amaterske kozmetičke preparate pripravila na zamolbu svoje sestre, a potom i prijateljice. Dobar glas brzo se proširio i odlučila je, nakon pet godina nezaposlenosti, zaposliti samu sebe te krenuti u poslovnu avanturu. Bilo je to 2013. U četiri godine poslovanja Aromatični kutak je postao itekako poznat među ljubiteljima prirodne kozmetike koji njeguju drugačiji odnos prema onome što stavljaju na tijelo i lice.

No, je li lako i ima li tu pravog biznisa? Poznavajući situaciju na tržištu prirodne kozmetike, na kojem gotovo svatko tko je otišao na radionicu ima već svoju kremu, možemo samo pretpostavljati da se nije lako probiti. Niti postati prava mala tvornica preko noći kao što su sada već Olival ili Biobaza. Mnogi su htjeli, ali nisu uspjeli. Jer, posao s prirodnom kozmetikom je skup sport. Traži novce, strast, volju i trud. I tržište.

Citav prilog procitajte na stranicama Jutarnjeg Lista klikom ovdje