fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Turo u Hrvatsku dolazi za 10. WMF

Vodeća svjetska kompanija za peer-to-peer dijeljenje automobila Turo u Hrvatsku dolazi 21, rujna kada počinje Deseti Weekend Media Festival u Rovinju. Turo će kroz jednokratnu promociju ponuditi svoje usluge u Hrvatskoj tijekom festivala.

Turo je jedan od uspješnih američkih startupa koji su izrasli na principu ekonomije dijeljenja. Osnovan je 2009. u San Franciscu. Vlasnici automobila putem platforme mogu vrlo jednostavno iznajmiti automobil dok ga ne koriste i tako zaraditi, a bilo tko može jednim klikom na aplikaciji unajmiti automobil za svoje potrebe.

Poslovni model je jednostavan: neisplativo je u vlasništvu imati automobil koji ustvari stoji parkiran većinu vremena, a ovako auto isplaćuje sam sebe.

Koristi se u preko 4.700 gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu te je narastao u zajednicu koja broji preko tri milijuna članova.

Svaki iznajmljivač automobila preko aplikacije prosječno zaradi 534 američkih dolara mjesečno, što je više nego dovoljno za pokrivanje mjesečnih troškova automobila.

Izvor: Bug.hr