fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Grad Vukovar kupio od Borova parcelu vrijednu više od 36 milijuna kuna

Dodala je kako će povećati efikasnost proizvodnje otklanjanjem uskog grla u fazi šivanja, te zaposliti 30 novih radnika.

Grad Vukovar kupio je od tvrtke Borovo parcelu veličine 69 hektara, vrijednu nešto više od 36,3 milijuna kuna. U povodu toga održana je konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnik Ivan Penava naglasio kako je riječ o izuzetno strateški atraktivnoj parceli u Vukovaru namijenjenoj gospodarskoj djelatnosti. 26 posto proračuna – Ovim potezom otvaramo nove gospodarske perspektive, poglavito iz prizme potencijalnih ulagača koji zahtijevaju veće građevinske površine kako bi mogli graditi pogone. Bilo je investitora koji su u nedostatku dovoljno velikih površina usmjeravali investicije u zemlje u okruženju i tu prije svega mislim na tvrtku Biodizel.

Kako piše Glas Slavonije, do realizacije je došlo zahvaljujući povećanju proračuna Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara za 20 milijuna kuna, a na moju, i inicijativu Grada Vukovara, Upravno vijeće Fonda odlučilo je iskoristiti novac za kupnju ove parcele. Vrijednost investicije iznosi 26 posto proračuna Grada za ovu godinu. Mogli smo taj novac uložiti u ceste, različite socijalne mjere i populistički se ponašati, ali odlučili smo se za dugoročan i kvalitetan strateški pristup koji će gradu donijeti pomake – rekao je Penava.

Gordana Odor, predsjednica Uprave Borova, ponovila je kako je nova uprava zatekla dug od 100 milijuna kuna, pa su prema hitnom postupku morali ići u plan financijskog restrukturiranja koje je u završnoj fazi. Navela je kako je zemljište koje je Grad kupio neoperativniji dio imovine i nisu ga namjeravali koristiti te im je njegova prodaja dala vjetar u leđa.

Dodala je kako će povećati efikasnost proizvodnje otklanjanjem uskog grla u fazi šivanja, te zaposliti 30 novih radnika. Većina će ih doći iz poduzeća Aktiv obuća koje krajem veljače gasi proizvodnju u Vukovaru.

Izvor: Poslovni.hr