fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Gradi se moderan nogometni stadion

Budući stadion obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima

Na području grada Vukovara u tijeku su radovi na nekoliko kapitalnih projekata, a jedan od njih je i gradnja gradskog stadiona. Radi se o stadionu koji je smješten u rubnom dijelu centra grada čijom će gradnjom ljubitelji sporta i rekreativci dobiti iznimno važan sadržaj. Prema informacijama iz Grada, projektom je planirana gradnja javne zgrade sportsko-rekreacijske namjene koja će se sastojati od tribina s pratećim prostorijama u prizemlju i upravnog dijela.

U sklopu projekta sagradit će se i nova parkirališna mjesta od kojih će biti 10 unutarnjih parkirališnih mjesta za osobna vozila i dva autobusna parkirališna mjesta te 24 vanjska parkirališna mjesta. Osnovna je ideja pri izradi idejnog rješenja bila na moderan i suvremen način spojiti sportski sadržaj za profesionalnu djelatnost i rekreaciju. U fokus je stavljena sama zgrada sportskog objekta te joj je pridano najviše važnosti, odnosno tribinama sa 186 sjedaćih mjesta kao i dodatnom pomoćnom igralištu na zapadnoj strani i novouređenom nogometnom igralištu. – Gradske službe potrudile su se osmisliti projekt modernog stadiona namijenjenog kako profesionalnom bavljenju sporta tako i rekreativnom sportu građana.

Cilj nam je stvoriti idealne uvjete ne samo za najmlađe već i za svakoga tko bude imao potrebu doći na stadion prošetati i trčati, a pristup će biti omogućen 24 sata dnevno. Tijekom noći bit će na stadionu javna rasvjeta tako da će se ljudi koji u noćnim satima budu dolazili zbog tjelesnih aktivnosti moći osjećati sigurnima – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Vrijednost radova iznosi nešto više od 12,3 milijuna kuna s PDV-om, a projekt sufinancira Europska unija.

Izvor: Lokalni.hr