fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Gradovi Lepoglava i Ivanec na “Top listi pozitivaca” Prijatelja životinja

Udruga „Prijatelji životinja“ objavila je novu Top listu pozitivaca i negativaca, a na ovoj prvoj, listi onih koji su prijateljski nastrojeni nalaze se i gradovi Lepoglava i Ivanec zbog višegodišnje prakse o uključivanju u razne kampanje koje provodi udruga. Lepoglava i Ivanec tako su jedini gradovi uvršteni na ovu listu.

Iako se ovo vrijedno priznanje Gradu Lepoglavi odnosi na uključivanje u kampanju “Obitelj na more, a pas na ulicu?!”, Grad Lepoglava dodatno se uključio i u kampanju “Ne kupuj! Udomi!” te kroz javne medijske servise informirao građane o obavezama i dužnostima prilikom mikročipiranja pasa.

– Briga za naše četveronožne prijatelje civilizacijski je doseg i puno govori o nama kao osobama, kao ljudskim bićima. Grad Lepoglava već je donio odluku o zabrani gostovanja cirkusa sa životinjama, a ovaj iskorak u pružanju podrške kampanjama koje pripremaju vrijedni aktivisti i volonteri iz Udruge „Prijatelji životinja“ samo je dokaz da zaista vjerujemo u ono što radimo i zagovaramo kad su životinje u pitanju. Apeliram ovim putem i na sve građane da budu savjesni i odgovorni prema svojim životinjskim prijateljima – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Grad Lepoglava će uskoro objaviti novi Javni poziv na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću kojim nastoji s građanima, posebice vlasnicima pasa i mačaka iskomunicirati prijedloge za donošenje Odluke o držanju pasa i mačaka, a sukladno novom Zakonu o zaštiti životinja.

Izvor: Lepoglava.hr