fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018.

Brojni izlagači iz rekordnih 29 zemalja na prostoru Visoke škole u Virovitici stigli su na 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018. Zemlja partner 23. sajma Viroexpo je Republika Albanija.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić istaknuvši kako je Viroexpo jedan od najvećih brendova Virovitičko-podravske županije.

Sajam Viroexpo će uoči sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem obići i premijer Andrej Plenković.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su: izaslanik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Josip Đakić, saborske zastupnice Vesna Bedeković i Ana-Marija Petin, veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Ilir Melo, veleposlanik Republike Mađarske u RH Joszef Magyar, Veleposlanik Republike Turske u RH Mustafa Babur Hizlan, veleposlanik Republike Češke u RH Vladimir Zavazal, veleposlanik Indije u RH Sandeep Kumar, veleposlanik Republike Kosovo u RH Gezim Kasapolli, veleposlanik Kazahstana Tolezhan Barlybayev, veleposlanik Republike Azerbajdžan Fakhraddin Gurbanov, državni tajnici Tugomir Majdak i Spomenka Đurić, pomoćnici ministara Nenad Križić, Dragan Jelić i Zdravko Vukić, Nenad Rikalo, ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Republike Kosovo, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, ravnatelja SAFU-a Tomislav Petric, zamjenik ravnateljice APPRRR-a Antun Vujić. Hrvatski župani, Ivo Žinić, Ivan Anušić i Darko Koren, predstavnici gradova i općina, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura…

Kontinuirani razvoj sajma Viroexpo, prepoznatljivog brenda grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije vidljiv je od njegovih početaka 1996. godine pa sve do današnjih dana. Sajam je projekt koji predstavlja sinergijsko djelovanje lokalne i regionalne samouprave i gospodarstva, odnosno svih onih koji na njemu rade tijekom cijele godine i to na volonterskoj bazi.

Na početku svečanosti otvorenja 23. sajma nazočnima se prvi obratio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin istaknuvši kako u vrijeme globalnih promjena i ekonomske krize postoji nešto što veže narode, bez obzira na kulturološke, vjerske, jezične i druge razlike, a to je gospodarstvo.

– Gospodarstvo je temelj za bolju budućnost, a politika pritom mora postati njegov servis i omogućiti da se radi jer to je jedini put do jakog društva. Mi u Virovitici nemamo pretpostavke za održavanje velikih sajmova, no unatoč tome stvorili smo jednu lijepu gospodarsku priču, što dokazuje da gospodarstvo čini nemoguće. Stoga vas još jednom pozdravljam uz poruku: Vidimo i nagodinu na Viroexpu, ali s još boljim poslovnim rezultatima.

U ime 77 tisuća obitelji, odnosno obrtnika koji vrijedno rade, nazočne je pozdravio potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević ujedno najavivši novi projekt.