fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Gradski Crveni križ Osijek među četiri najbolje ekipe u Europi!

Šesteročlana ekipa Gradskog društva Crvenog križa Osijek drugi je put ostvarila najbolji plasman Hrvatskog Crvenog križa na Europskom natjecanju ekipa prve pomoći FACE, koje se od 30. lipnja do 3. srpnja održavalo u Ljubljani. Zauzevši visoko četvrto mjesto, iza sebe su ostavili 17 zemalja, sudionica ovog natjecanja.

– Većini nas ovo je bilo prvo sudjelovanje na Europskom natjecanju i bili smo toliko ponosni i uzbuđeni da smo zasigurno ondje bili najveselija ekipa. Ono što smo vidjeli u Ljubljani i scene koje su pripremali za nas nismo mogli niti zamisliti, a svaka od 23 pozicije koje su bile razmještene po cijeloj Ljubljani prikazivala je realistički incidentne situacije s velikim brojem unesrećenih osoba. Tako smo sudjelovali u izvlačenju ljudi iz automobila koji je upao u rijeku, spašavali ljude iz gorućeg šatora, vozili se čamcem, pa i sami veslali. Nismo niti mogli zamisliti što nas čeka, a nismo ni smjeli unaprijed znati – rekla nam je, još uvijek pod dojmom natjecanja, Katarina Žiroš. Uz nju, bili su ondje Antonija Sabljak, Maja Varga, Diana Kovačić, Drago Stojaković, te vođa ekipe Ana Žiroš, dok ih je sve za natjecanje uspješno pripremao Denis Ćosić, zamjenik ravnatelja osječkog Crvenog križa.

Četvrto mjesto na ovakvom prestižnom natjecanju, kaže Diana Kovačić, još je značajnije uzme li se u obzir da je osječka ekipa za pripremu imala tek dva mjeseca. Iako su dugo godina članovi osječkog Crvenoga križa i prošli su pružanje prve pomoći, bilo im je iznimno važno dobro funkcionirati u ekipnom natjecanju. Iako priznaje da su na početku natjecanja koje se održavalo u subotu, 2. srpnja, od 8 do 17 sati, imali tremu, ubrzo su shvatili da to što rade – rade odlično!

– Ana kao voditeljica ekipe dominirala je u koordinaciji članova ekipa i u surađivanju sa službama i očigledno se to sucima svidjelo. Zasluženo smo dobili kristalnu statuu, diplomu i zahvalnicu za sudjelovanje te poziv za ponovno europsko natjecanje koje svi jedva čekamo – rekla je Diana.

Izvor: www.glas-slavonije.hr | Marija MIHELIĆ | Foto: Ante Delač