fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Polaznici programirali industrijskog robota

Završio je drugi tjedan 14. Ljeta u Domu tehnike, u kojem su održane radionice: Orijentacija i komunikacija, Stop-trik animacija, Industrijska i moblina robotika i senzorika. Organizatori su svih radionica Zajednica tehničke kulture (ZTK) grada Osijeka i ZTK Osječko-baranjske županije.

Radionica Orijentacija i komunikacija održana je prvi put u Domu tehnike u sklopu 14. Ljeta, realizirana je u suradnji s CB radioklubom Lega Osijek, a voditelj je bio Tomislav Pandurić, prof. Polaznici su naučili kako se orijentirati pomoću nebeskih tijela te prirodnih pojava, kako se koristi kompas i zemljovid, a izradili su i tipkalo za učenje Morseove abecede.

Provoditelj radionice Stop-trik animacija bio je je Video klub Mursa, a voditelj radionice Aleksandar Muharemović. Polaznici su se bavili osnovama animiranog filma, principima animiranja pod kamerom, razrađivanjem ideje za animirani film, likovnim rješenjima, osnovama montaže i postprodukcije animiranog filma. Tema filma bila je slagalica.

Robotički klub Osijek bio je partner za radionicu Industrijska i mobilna robotika i senzorika koju su vodili profesori Mario Cvek i Vinko Zlomislić te Mario Slivka, dipl.ing. strojarstva. Polaznici radionice kreirali su robotizirane proizvodne linije i programirali industrijskog robota. Sastavljali su i programirali mobilne robote da prate crtu i zaobilaze različite prepreke. Upoznali su se i s primjenom raznih senzora u tehnici i robotici. V. Latinović

Izvor: www.glas-slavonije.hrwww.glas-slavonije.hr