fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Gradski muzej Virovitica u finalu za Europski muzej godine

Gradski muzej Virovitica nominiran je za najveću europsku stručnu nagradu EMYA-u, odnosno Europski muzej godine, o čemu ih je službeno obavijestila predsjednica Žirija za nagradu Marlen Mouliou tijekom jučerašnjeg dana!

Muzej je prošao rigorozni proces ocjenjivanja koji uključuje posjete sudaca do 60 europskih muzeja, a kulminira dodjelom nagrade na godišnjoj konferenciji Europskog muzejskog foruma.

Virovitički muzej jedan je od kandidata za nagradu za najbolji europski muzej što će biti objavljeno na Europskoj muzejskoj konferenciji u Tartu, u Estoniji, između 4. i 7. svibnja 2022.

Ravnateljica Muzeja, Mihaela Kulej, pozvana je na konferenciju predstaviti Gradski muzej Virovitica i njegovu djelatnost pred tristotinjak vodećih muzejskih europskih stručnjaka i sudjelovati u proglašenju najboljeg muzeja godine. Ravnateljica će sudjelovati i u nizu znanstvenih i stručnih predavanja kojima se definiraju temeljne vrijednosti i inovativne ideje unutar muzejskih djelovanja na europskoj razini.

Djelatnici Gradskog muzeja Virovitica zahvaljuju svima koji su sudjelovali u njihovom radu i tako doprinijeli ovoj vrlo značajnoj nominaciji za europski muzejski Oscar te se osjećaju ponosno što je naš/vaš #malivelikimuzej probio nacionalne okvire i predstavit će svoje djelovanje europskoj javnosti i struci.

Iskoristivost EU fondova još se jednom odlično pokazala na primjeru Gradskog muzeja Virovitica koji nije prepoznat samo na nacionalnom nivou, već i na europskom i koji mjesečno posjeti oko 2.000 posjetitelja. Nominacija za ovu prestižnu nagradu također dodatno potvrđuje i nagradu „Prvak EU fondova“ koju je Grad Virovitica dobio drugu godinu zaredom. Cilj ovog EU projekta nije bila samo ljepša slika grada, već i veća kvaliteta života u gradu, a to je ono čemu kultura doprinosi.

(Gradski muzej Virovitica, virovitica.hr; fotografije: Ivan Borbaš)