fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Rijeka dobila zanatsku pekaru: “Babushka” nudi kruh od popularnog kiselog tijesta

Radim kruh od sourdougha, odnosno kiselog tijesta, bez aditiva i konzervansa, ističe Petra Dragojlović. Rijeka je ovog tjedna bogatija za novu zanatsku pekaru. Riječ je o pekarskom obrtu “Babushka”, a glavnu riječ u njemu vodi mlada Petra Dragojlović.

– Radim kruh od sourdougha, odnosno kiselog tijesta, bez aditiva i konzervansa.

Svaki naš kruh je napravljen od samo nekoliko sastojka – brašna, i to iz hrvatskih OPG-ova, vode i soli, te prirodnog kvasca koji je pun dobrih i korisnih bakterija i probiotika. Svaki proces proizvodnje kruha traje 24 sata, zbog duge i prirodne fermentacije, a kruh je zdraviji i lakše probavljiv.

U ponudi ćemo imati nekoliko različitih vrsta kruha, među njima i focacciu sa začinskim biljem, pšenični kruh sa sezamom, mješani pšenica-pir kruh, 100 posto integralni pir, ali i 100 posto raženi s melasom. Koncept pekare baziran je na mjesečnoj ponudi, koja će se mjenjati ovisno o sezonske namirnicama. Trenutno smo fokusirani na božićne kolače koji su također ručno rađeni i bez ikakvih konzervansa, ukratko nam je kazala Dragojlović. Njena se pekara nalazi na Zametu, u Ulici braće Bačić, no do kruha i ostalih proizvoda s potpisom “Babushka” može se doći narudžbom preko društvenih mreža, Facebook stranice i Instagrama i radit će po principu dostave ili pick-up.

Izvor: Novilist.hr