fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatica je svjetska prvakinja: Leni zlato bez izgubljene runde!

Dvostruka europska prvakinja Lena Stojković sa samo 20 godina postala je i svjetska prvakinja u Guadalajari, a na putu do zlata dominirala je protiv svih svojih protivnica.

Na Svjetskom prvenstvu u taekwondou članica splitskog Marjana Lena Stojković (20) osvojila je titulu seniorske prvakinje u kategoriji do 46 kilograma, javili su iz njezina matičnog kluba. Tako je Lijepom Našom zatvoreno Svjetsko prvenstvo u Meksiku u Guadalajari.

Lena Stojković je sa samo 20 godina ove godine stigla do naslova svjetske prvakinje i u Manchesteru obranila europski naslov, koji je prošle godine stekla u Sofiji.

Lena je u finalu pobijedila 11 godina stariju Turkinju Rukiye Yildirim 2-0 po rundama (5-0, 10-5). Na putu do Hrvatica nije izgubila nijednu rundu! Ranije su, nakon što je bila slobodna u prvom kolu, padale Ukrajinka Viktorija Nahurna (6-0, 7-1), Kineskinja Xialola Wang (3-0, 3-0) i Kolumbijka Andrea Ramirez Vargas (3-1, 8-2).

Taekwondoom se počela baviti još u vrtićkim danima kada je stigla kod trenera Veljka Laure na splitske Blatine. Studentica je fizioterapije i jedna od brojnih izdanaka splitske tvornice šampiona.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Hrvatski Taekwondo savez