fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatska izabrana za svjetsku destinaciju godine, posebno istaknuti Dubrovnik i Split

Prema izboru portala Travel nad Leisure Hrvatska je proglašena turističkom destinacijom godine! U online anketi Hrvatska je dobila 28 posto glasova. Samo četiri posto iza Hrvatske smjestio se Portugal, dok je treće mjesto zauzeo Pittsburgh.

Dragulj u kruni Mediterana – tako na uglednom portalu opisuju Hrvatsku. Posebno ističu ljepotu Splita i Dubrovnika. Ističe se kako su ova dva grada dugo bila samo destinacija za kruzere, ali da se polako otkrivaju i ljepote njihovog zaleđa u kojem slobodno lutaju ovce, i gdje se dobro jede, prenosi N1.

Napominju kako je izboru za najdestinaciju godine kumovala i serija Game of Thrones koja se snimala na nekim poznatim lokacijama poput Dubrovnika i Šibenika.

U izboru je veliku ulogu odigrala i antička arhitektura poput Dioklecijanove palače i tvrđave Lovrijenac.

U pregledu ljepota Lijepe naše nije zaobiđen ni glavni grad Zagreb. Portal navodi se kako se radi o urbanom središtu uz rijeku Savu, gradu s bogatom poviješću i ekskluzivnim hotelima.

U pregledu stvari koje se moraju posjetiti ističu se nacionalni parkovi i prekrasni otoci poput Hvara na kojima se tijekom ljeta može i vrhunski zabaviti u noćnim izlascima, piše N1.