fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatska tvrtka EcoCortec® postaje najveća tvornica antikorozivnih folija u Europi

Tvornica proizvodi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. Dobitnik certifikata izvrsnosti, EcoCortec® gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta te je odličan primjer hrvatskog proizvoda koji se pozicionira na globalnom tržištu. EcoCortec® d.o.o., iz Belog Manastira snabdijeva sa svojim patentiranim proizvodima najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge  važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge.

Zbog kontinuiranog povećanja potražnje, vlasnik prve hrvatske tvornice bioplastike, Boris Mikšić, uz sufinanciranje Privredne banke Zagreb, gradi još jednu  tvornicu koja će se nalaziti  blizu postojećeg objekta. Projekt širenja također sufinancira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova.

Kao rezultat sve boljeg pozicioniranja tvornice na svjetskom tržištu, utrostručili su se zahtjevi za opremom i prostornim kapacitetima te je gradnja novog objekta već u tijeku.  Ovo proširenje osim što će povećati kapacitet proizvodnje omogućit će još promptniju dostavu u  zemlje Europe, Aziju i SAD. Naime, EcoCortec® već niz godina gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta. Pokrenut prije jedanaest godina, EcoCortec® se razvio u jednu od vodećih proizvođača biorazgradivih VpCI® folija u Europi, potvrđujući iz godine u godinu izvrsnu poziciju na tržištu. Kao dio svjetski poznate korporacije – Cortec®, nudi najbolja i najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu. U 2016 g. tvornica je povećala ukupni prihod za 23%, a dobit prije oporezivanja je uvećana za 210 %. Očekuje se da će ukupni prihod u 2017 biti veći za 25% u odnosu na prethodnu godinu.

Početkom godine EcoCortec® je pokrenuo prvi projekt u Europi prikupljanja i recikliranja korištenih materijala. EcoCortecovi kupci naime vraćaju svoje otpadne materijale natrag u tvornički centar za recikliranje u Belom Manastiru  gdje se oni koriste za  izradu novog proizvoda što ima goleme ekonomske i ekološke pogodnosti. EcoCortec® je ove godine primio i certifikat bonitetne izvrsnosti gdje je ocijenjen s najvišom ocjenom. Tvrtka je završila na drugom mjestu u natjecanju za Zlatnu kunu u Osječko – baranjskoj županiji, zaostajući samo 2 boda od prvo plasirane kompanije iz Osijeka.Cortec® grupacija je početkom godine Gradu Vukovaru donirala  300 000 kn vrijednu tehnologiju za sanaciju Vukovarskog vodotornja. Tehnologija koja se koristila prilikom izgradnje i sanacije najpoznatijih svjetskih građevina poput Pentagona i Empire State Buildinga u New Yorku upravo se koristi na sanaciji ovog vrijednog spomenika Domovinskog ratu. “EcoCortec® je jedan od najuspješnijih projekata u mojoj karijeri. On simbolizirala budućnost Hrvatske kakvu je vidim a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Sanjao sam hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu a s EcoCortecom smo to ostvarili. No ovo je tek početak, poneseni odličnim rezultatima plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta“, poručuje g. Mikšić.

Izvor: Poduzetnik.com.hr