fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

HT dao 700 tisuća kuna za male znanstvenike i robotičare

Društveno odgovornim projektom Zajedno smo jači Hrvatski Telekom donirao 700.000 kuna za projekte usmjerene na edukaciju djece u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, što će, uvjereni su u HT-u, pridonijeti stvaranju novih generacija mladih stručnjaka. Na ovogodišnjem natječaju pobjedu su odnijela dva projekta ‘Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016.’ i ‘Campus’

Svaki od projekata će od Hrvatskog Telekoma dobiti po 350 tisuća za realizaciju niza aktivnosti koje će djecu igrom uvesti u svijet znanosti, a u projekte će se uključiti i zaposlenici HT-a svojim znanjem i iskustvom.

Pobjednik u kategoriji Nove tehnologije je projekt Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016., čiji je nositelj Institut za razvoj i inovativnost mladih. Očekuje se kako će već u prvoj fazi okupiti pedesetak škola i gotovo 750 učenika.

Projekt će omogućiti razvijanje učeničkog i nastavničkog potencijala u području robotike kroz robotičku ligu Croatian Makers, u kojoj će najmlađe generacije učiti napredne koncepte automatike i razvijati svoje informatičke vještine na praktičan, zabavan način i cjelovit način.

Izvor: www.hrvatskitelekom.hr | Foto: Licencirane fotografije Hrvatski Telekom