fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vlasnik tvrtke Tehnix Đuro Horvat je dio svjetske poduzetničke elite: ‘Čast je predstavljati domovinu’

Svake godine se u Monte Carlu okuplja poduzetnička elitu svijeta. Njoj pripada i hrvatski poduzetnik Đuro Horvat, vlasnik uspješne tvrtke Tehnix

Ime svjetskog prvaka u poduzetništvu, doznat ćemo u subotu u Monte Carlu, a jedan od kandidata je i hrvatski poduzetnik Đuro Horvat koji je već obavio razgovor sa žirijem. A upravo će taj razgovor biti ključan za njegov konačni plasman u subotu.

“Jako sam sretan što mogu predstavljati Republiku Hrvatsku u Monaku i što smo u žiriju bili posebno zapaženi jer smo razvili jedan novi biznis koji se zove zaštita okoliša. A zaštita okoliša je danas globalni problem. Ciljevi koji idu, idu u tome da se stvori cirkularna ekonomija… A članove žirija je interesiralo kako smo, i u kojim uvjetima, u RH mi to sve stvorili i koji su to naši proizvodi koji obogaćuju svijet u zaštiti okoliša”, otkrio nam je vlasnik tvrtke Tehnix, Đuro Horvat.

A dok je vlasnik Tehnixa u Monte Carlu, u Donjem Kraljevcu se radi punom parom. Cijela priča je počela prije punih 25 godina.

“Kompanija Tehnix se bavi proizvodnjom vozila, strojeva i postrojenja za preradu i selekciju otpada za preradu komposta. A proizvodimo i stambene kontejnere”, kaže voditelj proizvodnje kontejnera Mladen Repalust.

Tehnix zapošljava oko 300 ljudi i svi oni dolaze iz Međimurja. Dakle, nitko nije morao odlaziti raditi u Irsku ili Njemačku. Trenutno zarađuju između 800 i 900 eura, a cilj je da iduće godine zarađuju 1000.

“Pa, jako smo zadovoljni, bilo je prilika za otići van u inozemstvo. Ostali smo s obitelji tu. Plaće su redovite, sve je na vrijeme, tako da smo zadovoljni”, kaže Tomislav Matošić koji u Tehnixu radi već 13 godina.
A gdje su radnici zadovoljni, tu posao cvjeta.

Izvor: www.vijesti.rtl.hr | Foto: www.poslovni.hr