fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

HTZ traži 10 novih direktora svojih inozemnih podružnica

Do kraja mjeseca imate se priliku javiti na jedan od najatraktivnijih natječaja za posao u zemlji. Hrvatska turistička zajednica (HTZ) traži deset novih direktora svojih inozemnih podružnica. Od vas se očekuju svježe ideje i ambiciozni projekti, a sve to za prosječnu plaću od 3100 eura (oko 23.000 kuna).

Vaš novi posao mogao bi biti u jednom od ovih gradova: Milanu, Parizu, Varšavi, Bruxellesu, Frankfurtu, Moskvi, New Yorku, Budimpešti, Bratislavi i Münchenu.

Osim odlične plaće imat ćete pravo na mjesečni dodatak za nezaposlenog bračnog druga, dodatak za djecu, a HTZ će vam pokriti i 80 posto troškova stanovanja.

‘Pozicija direktora podružnice odlična je prilika za sve osobe željne dokazivanja, za sve one koji su ambiciozni, komunikativni, koji prihvaćaju fleksibilno radno vrijeme, poznaju strane jezike, razumiju kompleksnost izgradnje turističkog branda na inozemnim tržištima itd. Posao direktora inozemnih predstavništva nije samo komunikacija s predstavnicima medija, on iziskuje angažman u smislu traženja novih partnera, zadržavanja postojećih, osluškivanje potreba tržišta, predlagane kampanja za specifična tržišta, pronalaženje novih potencijalnih turističkih konzumenata, pa čak i praćenje rada nama konkurentskih država u turističkom smislu’, ističu za tportal iz Ministarstva turizma.

Za razliku od prijašnjih natječaja, na ovogodišnji se uz osobe koje imaju iskustvo rada u turizmu, mogu prijaviti i oni koji imaju višegodišnje iskustvo i znanje u području marketinga i odnosa s javnošću. To bi, nadaju se u HTZ-u i Ministarstvu, trebalo povećati ne samo broj kandidata, već i njihovu kvalitetu.

‘Naš cilj je strana predstavništva u svijetu reformirati tako da budu efikasnija, proaktivnija te u konačnici konkurentnija, što je preduvjet nastavka rasta hrvatskog turizma, čemu se moraju prilagoditi i direktori predstavništava koji su glavni promotori Hrvatske u svijetu. Od direktora osim znanja i odličnog poznavanja tržišta za koje se kandidiraju, očekujemo svježe ideje, nove projekte i aktivnu prisutnost, odnosno usku suradnju s vodećim predstavnicima turističkog sustava u pojedinoj zemlji’, rekao je za tportal ministar turizma Gari Cappelli.

HTZ od kandidata traži sljedeće:

– završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij,

– najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga,

– aktivno poznavanje jednog svjetskog jezika ili jezika zemlje u kojoj se obnaša dužnost direktora,

– najmanje jedna pismena preporuka prijašnjih poslodavaca,

– poznavanje turističkog tržišta za koje je predstavništvo ili ispostava nadležna,

– položeni stručni ispit za rad u turističkom uredu te ako ga nemaju, u roku od jedne godine od dana stupanja na rad isti trebaju položiti,

– poznavanje rada na osobnom računalu te

– izrada prijedloga svog programa rada predstavništva, odnosno ispostave za narednu kalendarsku godinu.

Izvor: Tportal.hr Foto: Ilustracija