fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Uskoro 4. po redu regionalna RFID konferencija

Prezentacija najnovijih tehnoloških rješenja u proizvodnji, medicini, trgovini i što je aktualno u zbrinjavanju otpada, od “čipiranja” kanti za otpad pa do RFID narukvice kao noviteta u očitavanju odvoza otpada, glavne su teme 4.RFID konferencije.

U skorijoj budućnosti realno je za očekivati da će se količina otpada očitavati putem narukvice.RFID narukvica je zapravo mini računalo sa RFID čitačem koje ne smeta pri radu i rukovanju s kantama i vrećama jer se nosi kao narukvica, a ujedno evidentira svaki odvoz i bežično šalje podatke u nadređeni sustav.

Ovo rješenje se vrlo brzo može primijeniti i integrirati u praksi, a predlaže ga tvrtka Selmet d.o.o., glavni sponzor nadolazeće 4. po redu regionalne konferencije o RFID tehnologiji, koja će se 19.09.2017. održati u zagrebačkom hotelu Westin.

Radio frekvencijska identifikacija, odnosno RFID, nasljednik je popularnog bar koda, koja kao tehnologija pridonosi automatizaciji i unapređenju poslovnih procesa. Logistika, trgovina, bankarstvo, auto i avio industrija, transport, medicina, proizvodnja hrane, te mnogi drugi sektori, nezamislivi su danas bez upotrebe RFID tehnologije, te se ona s pravom naziva tehnologijom budućnosti.

Ovako značajan i neizbježan doprinos RFID tehnologije nezamisliv je i u području zaštite okoliša, odnosno zbrinjavanja i odvoza otpada.

Novom uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom, koju je donijela Vlada Republike Hrvatske (NN50/2017) određuje se način zbrinjavanja i obračuna , kako bi se smanjivala količina miješanog otpada koji se zbrinjava odlaganjem i poticala reciklaža.

RFID tehnologija odnosno “čipiranje kanti za otpad” predstavlja racionalni način evidencije otpada, što omogućuje pravedan način obračuna u smislu “plati koliko se odveze”, a korisnicima pruža uvid u izvršenu uslugu.

Iz tog će se razloga na nadolazećoj 4. RFID konferenciji prezentirati kompletno rješenje, i hardver i softver koji može ispuniti sva očekivanja koje traže postojeći propisi, a među njima je i RFID narukvica kao najnovije rješenje.

Budući da u bliskoj budućnosti RFID tehnologiju očekuje još šira primjene, konferencija donosi nekoliko novosti o primjeni ove tehnologije i u području medicine s posebnim osvrtom na sljedljivost, a prezentirat će se i neki novi proizvodi poput RFID stola koji se primjenjuje u knjižnicama i praonicama rublja, zatim RFID tunel, RFID kabineta ili pametnog ormara, te RFID u svakojakoj primjeni.

Glavni sponzor konferencije je tvrtka SELMET d.o.o, a pridužili su se i HID, SATO, LEOS, CITUS, INVENGO, ZEBRA, Zelene Tehnologije d.o.o. Partner konferencije je tradicionalno GS1 Croatia.

Sve o konferenciji i programu: www.rfid-zg.com
Informacije: rfid.konferencija@gmail.com