fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hvar osim noćnih klubova ima i spektakularnu prirodu. Jest li čuli za hvarske Crvene stijene?

Mnogima nepoznato mjesto koje ljepotom oduzima dah.

Iako je kolovoz na samom zamaku, a jesen svakog dana sve očitije i glasnije kuca na vrata, mi i dalje ne možemo prestati razmišljati o morskim destinacijama. Kako su sezone sve duže, a ljeta sve toplija te se protežu i do kraja rujna, još uvijek nije kasno da se zaputite na naš otok Hvar – i otkrijete ga na dosad neviđen način.

Naime, Hvar je jedan od naših najrazvikanijih otoka, no prvenstveno ga povezujemo s noćnim klubovima i ludim tulumima. Osim toga, Hvar se može pohvaliti i starim jezgrama svojih gradića, ali i divnim uvalama, no jeste li znali da taj otok skriva i pravi stjenoviti spektakl prirode? Radi se o hvarskim Crvenim stijenama, okomito raslojenim stijenama koje se stmoglavljuju u tirkizno more – te čine najljepšu kulisu za kupanje ili kajakarenje.

Ovaj prirodni fenomen zasad nije razvikan i rijetko tko za njega zna, pa je ovo savršeno mjesto ako ne želite Hvar upoznati kroz beach barove i partyje, već kroz njegove najatraktivnije prirodne ljepote. Osim što izgledaju vrlo impozantno dok u njihovom podnožju plivate, Crvene stijene u svom podmorju skrivaju i pravo obilje riba i morskih plodova pa ne čudi da je to područje omiljeno među roniocima.

Inače, važno je znati da se do Crvenih stijena može stići samo brodom ili čamcem, a vjerujte nam da će vam se otiskivanje na pučinu u potrazi za ovom atrakcijom itekako isplatiti. Ostat ćete u čudu od ljepote, a k tome možete snimiti i jako lijepe fotografije, roniti, kupati se i stvoriti doživotne uspomene.

Izvor: Jolie.hr
Foto: Pixabay