fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

I Trogir uvodi participativno budžetiranje: Građani odlučuju na što će se potrošiti 1,2 milijun kuna

Aktivno uključivanje građana u izradu proračuna od ove će godine biti praksa i u Gradu Trogiru. Gradonačelnik Ante Bilić objavio je na svom Facebooku kako je Trogir prvi dalmatinski grad koji kreće u projekt participativnog budžetiranja.

‘Raspodjelu gradskog novca radili smo mi, djelatnici, nastojeći odgovoriti na potrebe svih njegovih korisnika u skladu s realnim mogućnostima. No, i u najboljoj namjeri ponekad možda previdimo nešto što je vama građanima prioritet. Iz tog razloga, odlučili smo u planiranje proračuna za 2019. uključiti upravo vas! Sami ćete moći predložiti male komunalne projekte koje želite da se realiziraju i sami ćete odabrati koji će to projekti biti’, navodi Bilić na svom Facebooku. Gradski je proračun u velikoj mjeri unaprijed zadan, ali su u Trogiru u ovogodišnjem odredili da građani mogu raspolagati s 1.2 milijun kuna, odnosno odlučiti na koje projekte će se ti novci potrošiti. Bilićev plan je svake godine povećavati taj udio.

‘Nadam se vašem sudjelovanju jer kroz ovu i druge odluke želimo pokazati da nismo svrha sami sebi i da smo tu zbog vas, a ne vidim bolji način za to nego da vas uključimo u odlučivanje o raspodjeli novca koji je prvenstveno – vaš’, poručuje Bilić.

Izvor: gradonačelnik.hr