fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Imamo genijalan trik kako iskoristiti koru od naranče kao hranilicu za ptice

Evo kako uz svega tri stvari i nula otpada napraviti hranilicu za ptice u vašem vrtu kojemu itekako trebaju ove vrijedne životinjice.
Na blogu Run Wild My Child otkrili smo odličan način kako na pametan način iskoristiti koru od naranče, a da ona ne bude bačena na otpad.

Hranilica za ptice uvijek je odličan izbor. Stoga, kad ćete idući put jesti naranču budite pažljivi s načinom na koji odvajate koru od mesa voća jer upravo onda može poslužiti pticama kao zdjelica za hranu. Hranjenje ptica u vašem dvorištu također ih poziva da se hrane kukcima, crvima, puževima i paucima u vašem području. To može osigurati idealnu organsku kontrolu štetočina posebice kada imate vrt. Ptice također pomažu i u oprašivanju cvijeća, tako da dodavanje hranilice za ptice u dvorištu može rezultirati raskošnijim i punijim gredicama.

Potrebno vam je:
Kore od naranče
Konopac
Sjemenke za ptice

Da biste objesili vašu hranilicu, samo probušite četiri rupe u kori naranče. Zatim provucite špagu kroz rupe kako biste stvorili viseću košaru. Objesite vašu hranilicu na granu ili na grm. Vaša djeca mogu lako napuniti zdjele ptičjim sjemenkama. Odlična stvar kod ovih hranilica je što dugo traju vani. Mogu se puniti iznova sve dok se ne raspadnu. Ptice i vjeverice obično ne jedu koricu naranče pa će ona dugo trajati.

Izvor: Green.hr
Foto: Pixabay