fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

INTERVJU IVANA MATIĆ : BALANS NASTAJE OD NAŠIH RAZLIČITOSTI

SAMOPOZITIVNO: Kada bi se trebali predstaviti u 30 sekundi, što bi ste rekli o sebi? Tko je Ivana Matić?

Mama, poduzetnica koja živi sto na sat :).

SAMOPOZITIVNO: Ivana, postoji li događaj u Vašem životu koji Vas je usmjerio u Vašoj karijeri?

Za mene je presudan bio otkaz koji me je natjerao da izađem iz zone komfora. Naravno da se to nije desilo preko noći i da je to bio proces, ali stresne situacije koje su naizgled bez izlaza nas definitivno ojačaju i natjeraju da napravimo promjenu u životu.

SAMOPOZITIVNO: Kakva su Vam iskustva u radu sa ženama kroz Vaš projekt Women in Adria i zašto Adria?

Iskustva su odlična. Iskreno sam impresionirana sa svakom ženom koja svoju karijeru ili biznis gradi sa strašću i upornosti. Sinergija koji oni stvaraju i kako pozitivno utječu jedna na drugu, to je nešto nevjerojatno.

Naš poslovni model je dosta evoluirao, ja sam pokrenula Women in Adria nakon tog otkaza jer sam htjela da se žene u regiji više povežu, to je bila prvo LinkedIn grupa i imali smo neke neformalne susrete u živo. Do danas je poslovni model u potpunosti promijenjen, postali smo medijski biznis koji će se širiti kroz franšizu, a srećom Adria na grčkom znači ambiciozna, strastvena što u potpunosti odgovara našem profilu žena.

SAMOPOZITIVNO: Koje osobine, odnosno snage, bi po Vama žene u businessu trebale više koristiti?

Trebale bi manje imitirati muškarce, a više biti žene.

SAMOPOZITIVNO: Radite na umrežavanju žena. Ima li i muškaraca u toj priči te kakav je njihov utjecaj i kako po vama napraviti balans u muško ženskim odnosima u poslu?

Umrežavanje žena nije nikakva urota protiv muškaraca nego upravo ovo što sam gore spomenula- žene traže neki svoj način biznisa. Muškarci su standard, mi smo iznimka. Naravno da se žene trebaju umrežavati i s muškarcima, što i potičemo. Balans nastaje od naših različitosti.

SAMOPOZITIVNO: Kako organizirate obiteljski i poslovni život i koliko su isprepleteni. Koja je tajne ravnoteže i usklađenosti jednog segmenta s drugim?

Imam troje djece i privatni i poslovni život su mi potpuno isprepleteni jer drugačije ne bi funkcionirali ni jedan ni drugi. Kao i mnoge mame poduzetnice imam kućni ured koji kombiniram sa sastanicima u gradu, u dogovoru sa suprugom jurim po djecu u školu, vozimo ih po aktivnostima i tako svaki dan ispočetka 🙂 .

SAMOPOZITIVNO: Bili ste gošća na Business Cafe-u u Zagrebu na temu: Gdje je nestala lojalnost? Što ste poručiti gostima na tu temu?

Mislim da si svatko treba pronaći partnere i organizacije koje im najviše odgovaraju i raditi na dugoročnim odnosima. Samo tako će ostvariti pravu sinergiju i velike rezultate. Ako sjedite na previše stolica od svake stolice dobit ćete ponešto ili ništa.

SAMOPOZITIVNO: Kako vidite Vašu privatnu i profesionalnu budućnost u istom i gdje se vidite za 10 godina??

Vidim se da živim u Beču recimo, biznis mi je u više europskih zemalja, a djeca mi studiraju u Beču 🙂 .

SAMOPOZTIVNO: Koja misao vas vodi kroz život i što bi poručili mladim poduzetnim ženama koje imaju viziju o svom vlastitom poslovnom pothvatu? Može li im netko pomoći na tom putu i da li ste i sama imali mentora ili osobu koja  vas je potakla da budete danas to što jeste?

Poručila bi im da krenu što prije, djeca su samo motivacija, ne i prepreka. Neka se okruže sebi sličnima i mentoring će se desiti sam po sebi.