fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Intervju iz regije – Milan Krajnc : Kad spoznate vaše snove otkrit ćete i vaš put

SAMOPOZITIVNO: Za vas kažu da ste guru suvremene poslovne strategije i osobnog coachinga, čime ste zaslužili titulu?

Ne znam odakle taj naziv, možda zbog toga jer sam prije 18 godina bio jedan od prvih i o tome se pisalo u medijima i oni koji su danas jaki na ovom području bili su tad moji klijenti i tražili svoj životni put, i sve što sam rekao imalo je osnove u prirodi i fizici. U biti ne znam, sam se nikad ne nazivam tako.

SAMOPOZITIVNO: Završili ste srednju metaluršku školu, studirali  fiziku na pedagoškom smjeru, a onda se posvetili psihoterapiji te upisali doktorat na kriznom menadžmentu. Postoji li neki događaj koji vas je usmjerio u proučavanje ponašanja ljudi i procesa?

Da, bilo mi je dosadno. Radio sam kao učitelj u srednjoj školi i sportski novinar na radiju, tek sam ušao u brak, imao sam 24 godine… i dok je žena došla s posla ja sam odradio dva posla, sve spremio, napravio ručak… i bilo je baš preko ljeta, kad su bili odmori… i rekao sam, neću tako živjeti čitav život..

Onda sam krajem kolovoza 1999. sjeo za stol i napisao što ja sve znam i što bi  trebao… i tako sam počeo raditi edukacije i u ostalim organizacijama, gdje su radili edukacije za kompjuterske programe (word, excel…) za poduzetnike, i onda su me ti poduzetnici pozvali kući, da im odradim nešto na računalu i onda smo počeli pričati, kako bi se oni mogli drugačije organizirati, drukčije gledati na život i tako postao kao neki savjetnik poduzetnika i onda su počele preporuke… Tako je krenulo. Prvo sam radio na procesima i onda vidio da nije problem u procesima, nego u ljudima i to u managerima… onda me je kao tehničara zanimalo odakle sve to potiče i tako došao do djetinjstva managera… i to mi je postalo vrlo interesantno i počeo sam  to studirati… i tako je krenula priča, koju sad pričamo.

SAMOPOZITIVNO:  Autor ste više od 200 znanstvenih i stručnih članaka, napisali ste jedanaest knjiga, i kroz 18 godina rada razvili specijalni program „Put pobjednika“.  Možete li nam reći nešto o tom programu?

U svim tim godinama sam vidio, da više-manje svi manageri imaju iste probleme, i onda sam tražio rješenje, da im se greške više ne ponavljaju u životu, i ovdje mi je došlo dobro znanje fizike, jer taj kvantni skok je bio nekako ključ do uspjeha, znači klijenta je bilo potrebno dovoditi do razine, gdje više nema povratka. Tako sam onda napravio svoju metodu SiriusPersonalTransformation, gdje je sedam faza, koje je treba odraditi u nekom vremenskom periodu. Onda sam napravio i SiriusBuisinessTransformation, tako da kad odradiš proces kod managera onda ideš istim putem i sa čitavim poduzećem, tako da se sve od jednom transformira. A čitav proces i model sam složio u Dynamic Leadership Management, to je i naslov posljednje knjige. A PUT POBJEDNIKA je “samo“ početak s čime otvaraš vrata u čitav proces.

SAMOPOZITIVNO: Što je za vas osobno uspjeh i može li po vama svaki pojedinac uspjeti u životu i u poslu?

Da, svaki može uspjeti, ako se odluči da prvo sam sebe upozna i svoje prave želje.

SAMOPOZITIVNO: Oporavak tijela, mozga i duše, kako ste naveli  tim redom, vaši su programi i traju po 14 dana. Tko su vam najčešći klijenti i s kojim se poteškoćama vam dolaze?

Radim samo sa ljudima koji imaju utjecaj na velike grupe ljudi, to su vlasnici poduzeća, veliki manageri ili političari. Njihov prvi korak, kad uđu u proces je, da se na taj put pripreme, proces traje 7 mjeseci, a sve počinje prvih 14 dana na Lošinju. A njihov problem je to, da su se izgubili u životu, na van izgledaju jaki i samopouzdani a unutra, sasvim pogubljeni… a sad žele pronaći svoj pravi put u životu.

SAMOPOZITIVNO: Učite li vi od vaših klijenata? Imate li uzora i tko je na vama ostavio najveći utjecaj, odnosno ima li Coach svojeg Coacha?

Da, naravno, od svakog učim i tako i svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem… Mislim, da mi je najveći coach moja baka, koja ima 91  godinu iz Trakošćana odakle su i moji korijeni.

SAMOPOZITIVNO: Coaching je sve prisutniji u Hrvatskoj. Volite li više raditi s organizacijama ili s pojedincima i koju vrstu coachinga preferirate?

Radim reorganizacije poduzeća, ali uvijek počinjem kod vlasnika, onda management i tek onda poduzeće. Ali najradije radim na promijeni poduzeća.

SAMOPOZITIVNO: Kažu da je moć podsvijesti ogromna i da ona upravlja našim negativnim emocijama. Koristimo li dovoljno svoju podsvijest i kako je naučiti kontrolirati te kako nam ona može pomoći na putu do uspjeha?

Ovdje pravimo najveću grešku, jer podsvijest ne smijemo kontrolirati, nego je trebamo dobro upoznati, da možemo živjeti sa tim, jer samo tako možemo dalje u životu inače, je naš život igra.

SAMOPOZITIVNO: Gost ste 12. Business Cafe Istra, na temu “Zaronite u svoje snove”. O čemu ćete govoriti i što  ćete poručiti sudionicima?

Govorit ću o tome što će me pitati, o sebi, o svojem putu, jer ja mogu utjecati na druge, samo tako, da sam to što jesam.

SAMOPOZITIVNO: Možete li poručiti našim čitateljima ili otkriti neku malu tajnu kako da postignu uspjeh i koje su im vještine potrebne na putu do ostvarenih snova.

Prvo trebaju početi proučavati, tko su, jer tek onda će znati, koji su njihovi snovi, snovi koji potiču iz njih, ne one koje su im stavili drugi, kad budu znali što su njihovi pravi snovi, onda će i znati put.

SAMOPOZITIVNO: Za kraj podijelite s nama jedan svoj još ne ostvareni san i do kada ga mislite dostići?

Da sretnem ljubav svog života, barem 5 minuta prije smrti!

SAMOPOZITIVNO: Hvala 🙂