fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Intervju sa vlasnicom i voditeljicom Health centra Štefanijom Čižmek – Zdravlje je moguće postići prirodnom metodom!

SAMOPOZITIVNO: Možete li se ukratko predstaviti i opisati vaš posao life coacha i energetskog terapeuta?

ŠTEFANIA: Već se 14 godina bavim i studiram Prirodnu Energetsku Medicinu i Tradicionalnu Kinesku Medicinu u Hrvatskoj, Kini, SAD-u i Novom Zelandu. U svom centru prirodnim tretmanima, masažama terapijskog učinka i vježbama pomažemo osobama u rješavanju psiho-fizičkih problema i blokada u međuljudskim odnosima.

SAMOPOZITIVNO: Što vas je potaknulo da se bavite ovim poslom i po čemu se razlikuje vaša metoda od ostalih?

ŠTEFANIA: Upravo su me vlastito pozitivno iskustvo i rezultati koristeći ovu metodu za iscjeljenje problema sa kralježnicom – diskus hernije od 7mm, potaknuli da ju studiram, usavršim i otvorim centar gdje mogu pomagati osobama da iz korijena riješe svoj problem. Svakodnevni rad na sebi, kontinuirano usavršavanje, iskustvo, znanje, sigurnost, predanost i ljubav prema poslu je upravo ono što razlikuje naš rad i metodu od ostalih.

SAMOPOZITIVNO: S kojim zdravstvenim prolemima se susrećete u radu sa klijentima?

ŠTEFANIA: Najčešće nam se obraćaju osobe kojima je način života ili stresan posao uzrokovao zdravstvene probleme npr. viski ili niski tlak, želučane poteškoće, probleme sa kralježnicom, depresiju, anksioznost, migrene, kroničan umor, iscrpljenost i mnoge druge. Veliki postotak klijenata nam se obratio zbog toga jer nisu imali pozitivne rezultate od korištenja prethodnih načina liječenja. Obraćaju se osobe koje žele uživati u opuštajućem tretmanu, povratiti izgubljenu energiju i snagu uslijed zahtjevnog i stresnog posla te žele prevenirati potencijalne veće zdravstvene probleme.

SAMOPOZITIVNO: Svojim klijentima pomažete u postizanju fizičkog i psihičkog zdravlja pirodnim putem. Možete li nam opisati kako izgleda terapijski proces?

ŠTEFANIA: Prema klijentima imamo holistički pristup. Nakon individualnog razgovora, ispunjavanja zdravstvenog upitnika i pregleda, klijentu se kreira specifičan program koji sadrži energetske masaže, tretmane i vježbe sukladno problemima i potrebama koje klijent ima. Već i pri prvom tretmanu osoba osjeća lakoću i pozitivnu energiju no kontinuirani dolasci bitni su za postizanje trajnih i snažnih rezultata te se klijenta detaljno vodi kroz cijeli proces.

SAMOPOZITIVNO: Koliko je bitna ravnoteža duha, uma i tijela? Na koji način pomažete osobama da se oslobode napetosti i stresa?

ŠTEFANIA: Ravnoteža duha, uma i tijela je vrlo bitna. Kada je jedan o njih u blokadi, automatski se narušava cjelokupni balans. Energetske masaže i tretmani Health centra, opuštaju i duh i um i tijelo te uklanjaju nakupljene blokade i statičnu energiju. Pokreće se kompletna cirkulacija, revitalizacija, vraća vitalnost, unutarnja sreća i pozitivne misli.

SAMOPOZITIVNO: Uz sav program koji obuhvaća energetske masaže, refleksoterapiju, akupresuru, terapiju kralježnice, antistres programe nudite i life coaching session. Koliko je edukacija o zdravom načinu života bitna za postizanje još boljih i većih rezultata?

ŠTEFANIA: Edukacija je jako važna da bi se prepoznale loše navike i obrasci ponašanja koji su uzrokovali i pridonijeli problemu i lošim rezultatima. Na sessionima, individualnim i grupnim, otkrivaju se zapreke i izazovi s kojima se osoba suočava u privatnom i poslovnom životu te se dobiva novo znanje i steknu nove vještine koje se mogu upotrebaljavati u svakodnevnim situacijama.

SAMOPOZITIVNO: Vaši klijenti su i sportaši. Kako energetski tretmani pomažu u oporavku od sportskih ozljeda?

ŠTEFANIA: Iskustva klijenata su nam pokazala da tretmani znatno pomažu u bržem fizičkom, a i psihičkom oporavku od ozljeda. Tretiranjem mekih tkiva, akupresurnih točaka i meridijana, slijede mnogi benefite kao što su smanjenje osjećaja boli, bolje razgrađivanje ožiljaka na tkivima i zdravije zacijeljivanje mikrotrauma na mišićima. Tretmani isto tako poboljšavanju elastičnost mišića, pokretljivost zglobnih struktura, smanjuju psihički pritisak i anksioznost. Postiže se sveukupno psiho-fizičko osnaženje te mnogi sportaši koriste tretmane i za prevenciju budućih potencijalnih ozljeda.

SAMOPOZITIVNO: Gdje se nalazi Health centar i na koji način se mogu rezervirati termini?

ŠTEFANIA: Health centar se nalazi u Radničkoj cesto 20a, Zagreb na 1. Katu. Rezervacije se primaju 24 sata prije putem telefona 01 5605 711, mobitela 091 1555 619, putem web stranice www.healthcentar.com i putem Facebook stranice. Obratite nam se s povjerenjem.

SAMOPOZITIVNO: Hvala 🙂